Páncélosokkal gyakorlatoznak a katonák Letenyén és környékén

2015. október 07., 10:38 szerző: Mirkó Imre
komment
Letenye - A migránshelyzet miatt Letenyére a magyar-horvát határ közelébe vezényelt katonai alegység kétnapos vezetési gyakorlatot tart a kisvárosban és környékén.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Gál József őrnagy, a menetoszlop parancsnoka lapunknak elmondta, a gyakorlat során a harcjárművek vezetői - mivel az Alföldről érkeztek - megismerkednek az itteni terepviszonyokkal. A hegyes-dombos vidéken és a közúton való konvojban haladáshoz alkalmazkodnak az orosz gyártmányú BTR-ek és a magyar fejlesztésű RÁBA járművek irányítói.

A gyakorlaton résztvevő járművek rendőri felvezetéssel a letenyei, Petőfi utcai Határvadász Laktanyából indultak útnak.

A katonai konvoj szerdán a Letenye-Tótszerdahely-Molnári-Murakeresztúr-Belezna-Surd-Letenye útvonalon haladt végig, míg csütörtökön a Letenye-Murarátka-Muraszemenye-Csörnyeföld-Dobri-Tornyiszentmiklós-Lovászi-Máhomfa-Lenti-Rédics-Belsősárd-Resznek-Nemesnép-Csesztreg-Lenti-Máhomfa-Kerkateskánd-Szécsisziget-Páka-Dömefölde-Kányavár-Lispeszentadorján-Bázakerettye-Kistolmács-Letenye belterületén látható a menetoszlop.

Az őrnagy elmondta, a civil lakossággal nagyon jó a kapcsolatuk, a szerdai surdi pihenő kapcsán például lehetőség nyílt a járművek megtekintésére is.

A Magyar Honvédség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a gumikerekes harcjárművek haladása során megnövekedett zajhatás tapasztalható, ugyanakkor a közlekedés során kérik a lakosság fokozott figyelmét.

Más forrásokból úgy tudjuk, Letenyén négy helyszínen mintegy 350 katona került elszállásolásra, akiket Debrecenből vezényeltek a határ menti településre.

Mirkó Imre

2015. október 07., 10:38 szerző: Mirkó Imre

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...