Hírek

2017.04.01. 06:01

Kreatív ötleteikkel taroltak a kanizsai egyetemisták

Nagykanizsa - A Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának (PEN) turizmus-vendéglátás szakos hölgy hallgatói Veszprémben egy szállodai esettanulmányi versenyen 17 csapat közül az aranyérmet szerezték meg.

Benedek Bálint

Lakatos Csilla, Cservenek Nikolett és Szabó Martina, vagyis a Megoldók csapat tagjainak ezúttal egy valós helyzetben kellett helytállniuk. A Tihanyi-félsziget füredi oldalán, közvetlenül a Balaton partján található szálloda vezetősége a viadalon szereplő csapatoktól azt várta, hogy a működése során tapasztalt legnagyobb kihívásokra találjanak alternatívákat.

- A hallgatóink számára lényegesek ezek az esettanulmányi versenyek, hiszen amellett, hogy összehasonlíthatják tudásukat a más intézményekből érkezőkével, itt az is kiderül, miként reagálnak éles helyzetben - fogalmazott Berkesné Rodek Nóra, a PEN oktatója. - A kreatív és magabiztos csapat logikusan összeállított, megvalósítható esettanulmánnyal nyert.

A Megoldók csapata nem ismert lehetetlent. Lakatos Csilla (balról), Cservenek Nikolett, Berkesné Rodek Nóra és Szabó Martina

A kanizsai egyetemistákat nem lehetett zavarba hozni, hiszen alaposan körüljárták a témakört, áttanulmányozva a hotel tevékenységét.

- Az alapvetően modern gondolkodású menedzsment felsorolta a hotel erősségeit és a gyengeségeit, amelyekre főleg marketing jellegű megoldást vártak a csapatoktól - vették át a szót a lányok.

- Kiderült, hogy saját kikötővel rendelkeznek, amelyet turisztikailag úgy hasznosítanának, hogy közben megtartanák családias és nyugodt légkörét. Korábban létrehoztak egy aktív pontot, ahol kerékpárbérlésre nyílt lehetőség, ám ennek kihasználtságával elégedetlenek. Ezen túl a korábban banküdülőként funkcionáló szállót a helyiek nem ismerik eléggé.

A vizsgálatkor az egyetemisták felfedezték, hogy éppúgy nyitnak a családok, mint a gyermekkel még nem rendelkezők irányába is, ám kevésbé következetesek. Sőt, a szezonalitásban rejlő lehetőségeket sem használták ki maximálisan, ebben is igyekeztek a segítségükre lenni.

- A turisztikai hasznosításra kitaláltuk, hogy a mesterséges saját szigetüket nyaranta gyermekekkel lehetne megtölteni, ahol az animátorok kreatív programokat szervezhetnének, miközben a szülők vitorlástúrát tehetnének a tavon - mesélték.

- Mivel tudtuk, hogy a szállodának fontos a környezetvédelem, ezért újrahasznosítható játékok bevetésével is próbálkozhatnának. A kerékpártúrák tervezésével kapcsolatosan olyan megoldást javasoltak a kanizsaiak, mellyel teljesen lenyűgözték a vezetőséget. Ez pedig a Strava művészet, ennek lényege, hogy egy digitális - okostelefonra letölthető applikáció - térképen felülnézetből az utcák mintájából kirajzolható többfajta alakzat.

- A Balaton forma stílszerű volt, de a GPS koordináták alapján működő rendszer segítségével akár kecskét és zsiráfot is lehet előre ábrázolni, a gyerekeknek pedig biztosan nagy élmény lehet lekerekezni bármilyen állatformát, amely a teljesítést követően feltölthető az internetes közösségi oldalakra is - mondták a turizmus-vendéglátás szakos tanulók.

- Ugyanezt gyalogtúrák esetében is lehetne alkalmazni, amely szintén újabb lehetőségeket nyithat meg, s segíti a zöldturizmust. Berkesné Rodek Nóra mellett dr. Keller Krisztina és dr. Tóth-Kaszás Nikolett felkészítők is büszkék a kreatív és magabiztos csapatra. bb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!