Hírek

2014.12.17. 20:00

Papp Gábor: Nem volt feltétel a diploma

Akik őt rágalmazzák, azok közvetve a várost támadják és a magyar turizmus jó hírét teszik kockára, reagált a bulvármédiában róla megjelent állításokra Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Varga Lívia

A legolvasottabb hazai bulvárlap állítása szerint csalás miatt nyomoznak a városvezető ellen, mivel a gyanú szerint a keszthelyi Mentor Ifjúsági Szolgáltató Iroda és Közösségi Központ irodavezetőjeként 2009. és 2012. között olyan pozíciót töltött be, amihez nem volt meg az előírt felsőfokú pedagógiai szakképzettsége, s ily' módon jogtalanul jutott pénzhez. A cikk a polgármester feleségéről is ugyanezt állította.

– Nem folyik ellenem nyomozás, a feljelentésről is csak az újságírótól értesültem, a lap állításai pedig nem fedik a valóságot. Ezt előzetesen elmondtam a cikk szerzőjének is, aki tanácsomra hivatalos tájékoztatást kért az ügyben Keszthely jegyzőjétől, ám dr. Horváth Teréz válaszait végül nem foglalta bele a cikkbe – szögezi le elöljáróban a polgármester, majd meg is mutatja a jegyző által írt dokumentumot.

Papp Gábor: – Az elvtelen támadások nem változtatnak azon az elhivatottságon, amellyel Hévízért dolgozom

A december 10-én kelt tájékoztatás szerint „az iroda vezetésével kapcsolatos teendőket Papp Gábor munkaszerződés keretében 2009. április 1-től 2010. október 4-ig látta el, munkabére ez idő alatt havi bruttó 80 ezer forint volt.” A dokumentumból kiderül továbbá az is, hogy a bérezést az iroda létrehozását és működtetését biztosító pályázat dokumentációjának figyelembe vételével, a felek közös megegyezéssel állapították meg, „figyelemmel arra, hogy a munkaviszonyban foglalkoztatottak esetében a bérmegállapítás a jogszabályi rendelkezések szerint képesítési előírásokhoz nem kötött”. A tájékoztatás kitér továbbá arra is, hogy Papp Gábor részére „pótlék, jutalom számfejtésre nem került”.

– A munkakör betöltésének nem volt feltétele a felsőfokú végzettség. Az ifjúsági és információs irodában hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoztunk, munkánkat mind szakmai, mind számviteli szempontból elismerte a keszthelyi önkormányzat mellett a pályázatot felügyelő és ellenőrző szervezet, továbbá az együttműködésben részt vevő iskolák is – fogalmaz Papp Gábor, megjegyezve: 2010 óta Hévíz polgármestere, tehát még csak a cikkben szereplő dátumok sem stimmelnek.

– Nagyon sajnálom, hogy ma Magyarországon megjelenhet egy olyan írás, amelynek egyetlen igaz állítása sincs, majd ezt a „hírt” minden ellenőrzés nélkül átveszik egyes médiumok. Az újságíró ráadásul a tények tudatában vezette félre az olvasókat. Őt egyébként valószínűleg a rendőrségen engem feljelentő személy tájékoztatta. Az pedig már mindennek az alja, hogy egy magát demokratikusnak nevező pártocska a szomszéd városban sajtótájékoztató keretében az említett cikkben megfogalmazott hamis vádakra hivatkozva mocskolódik és vádaskodik. Úgy látszik, nem csak országos szinten jelenik meg az a tendencia, hogy koholt vádakkal és hazugságokkal próbálnak meg demokratikusan megválasztott embereket támadni és munkájukban akadályozni.

Papp Gábor szerint egyértelműen látszik és kirajzolódik az a kis kör és azok a személyek, akik ezeket az ügyeket generálják és viszik. Ezek az emberek, nem a közösségük, a településük és a hazájuk érdekeit szolgálják, hangsúlyozza. Egyértelműen csak a károkozás a céljuk és az országunk azon korszakát idézik, amelyet a rendszerváltással Magyarország végleg maga mögött kívánt hagyni.

– Meg kell tisztítani a közéletet ezektől az emberektől és felelősségre kell vonni őket, mert a társadalom egészét veszélyeztetik. Rágalmaikkal átlépték azt a határt, amit közszereplőként tűrnöm kell, arról nem is beszélve, hogy a családomat is igyekeztek bemocskolni. Mindezt nem tudni, milyen indíttatásból: rosszindulatból, személyeskedésből vagy bosszúból, ami viszont biztos, hogy megtettük a megfelelő fórumokon a feljelentéseket. Ezzel nemcsak magamat és a családomat védem, hanem Hévízt is.

A fürdőváros az elmúlt négy évben kül- és belföldön is rangot vívott ki magának, s a térség egyik gazdasági húzóereje lett, teszi hozzá a polgármester, hangsúlyozva: Hévíz a válság idején is fejlődni tudott. Az önkormányzat felvállalta a reptér üzemeltetését, több milliárd forint összértékben fejlesztéseket indított el és valósított meg, s az elmúlt időszakban számos új vállalkozás indult el. A folyamatosan emelkedő vendégéjszakák száma pedig országosan is kiemelkedő, hiszen Hévíz a leglátogatottabb vidéki város az országban, a települést ma már Európa neves fürdővárosai közt tartják számon.

– Olyan külkapcsolataink vannak, amelyek nemcsak Hévíz és térsége gazdaságát erősítik, de az országnak is sokat hozhatnak. Az európai fürdővárosok mellett az arab, a kínai, a skandináv és az orosz térségben egyaránt számítanak szaktudásunkra, az ilyenfajta rágalmazás tehát nagyon ártalmas tud lenni. Tudomásul kell ugyanis vennie mindenkinek, hogy ez a város szétfeszítette a kereteit, hiszen a magyar turizmus és ezáltal a hazai gazdaság és a külkapcsolatok egyik zászlóshajójává vált. S innentől megjelenéseinkkel nemcsak Hévízt képviseljük, hanem mindezeket a fórumokat együttvéve. Azok tehát, akik engem rágalmaznak, a város jó hírét rombolják, és a magyar turizmus ellen vannak.

Papp Gábor hozzáteszi: az emberek október 12-én kinyilvánították szándékukat, hiszen az országos átlag feletti részvételi arány mellett a korábbinál nagyobb arányú győzelmet aratott az önkormányzati választásokon.

– Noha már a kampányban is látható volt a szándék, hogy a győzelmünk megakadályozása érdekében egyesek sok mindenre hajlandóak, a választók egyértelműen kinyilvánították, hogy a négy éve megkezdett úton akarnak továbbmenni – szögezi le Papp Gábor. – Az elmúlt napokban sok bátorítást kaptam a hévíziektől, ami nagyon jól esik. Az engem ért támadások miatt azonban nem törtem meg. Mindez nem tántorít el a munkától és nem változtat azon az elhivatottságon, amellyel ezért a városért dolgozom, sőt: inkább arra sarkall, hogy még jobb és még több ötlettel, munkával szolgáljam Hévíz, a térség és az ország fejlődését.

 

A DK POLITIKUSAINAK ÁLLÁSPONTJA

Keszthely (ká) – A Blikkben megjelent hír alapján sajtótájékoztatót tartott kedden Nagy Zoltán, a Demokratikus Koalíció megyei és Kovács Viktória, a párt keszthelyi képviselője. A lap értesülései alapján – melyeket a tájékoztatót tartó két politikus idézett is – Nagy Zoltán összegezte a párt álláspontját, mivel a megjelent állításokat olvasva számos kérdés fogalmazódott meg bennük. A DK képviselői a cikkre hivatkozva csalással és hazugsággal vádolták a polgármestert, és felszólították, hogy azonnali hatállyal nyújtsa be lemondását. Kérdésünkre jelezték: a hivatkozott cikkben olvasottnál több információjuk nincs az ügyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!