Hírek

2016.08.21. 17:21

Parasztkondi az olimpián - Az ötletes feladatoknak köszönhetően terjed a rendezvény híre

Resznek – Egy híján húsz csapat vett részt a jubileumi, tizedik alkalommal megrendezett reszneki parasztolimpián.

Gyuricza Ferenc

Érkeztek nevezők Zala és Vas megyéből, a Muravidékről, s jöttek csapatok is, amelyek tagjai közt budapesti vagy győri illetékességű személyek is akadtak.

A házigazda település polgármestere éppen ebben látja az idén tízéves reszneki parasztolimpia létjogosultságát. Kercsmár István szerint sikerült a térség egyik legnagyobb turisztikai attrakcióját megteremteni, a rendezvény jó híre terjed az országban, elsősorban az ötletes és játékos feladatoknak köszönhetően.

– Ezúttal 15 feladat várt az indulókra  – mondta Antal Tamás versenyigazgató. – Akárcsak korábban, most is akadtak új versenyszámok, s a régiek közül is megőriztünk jópárat. A jubileum miatt próbáltuk a tíz év legnagyobb élményt jelentő feladatait ismét csatasorba állítani, mégha némi változtatással is.

Ez utóbbiak közé tartozott a parasztkondi, amikor oldalra kitartott kézben kellett terményekkel teli vödröt megtartania a versenyzőnek, vagy a baseball mintájára összállított parasztball. De sikeres volt az is, amikor a versenyzők nyakba akasztott igával rótták az utat akadályok közt. Ez utóbbiban a csesztregi, reszneki és kerkabarabási tagokból álló Dél-Zalai Földművelésügyi Sportegyesület is jól szerepelt.

– Nézőként korábban többször részt vettem a parasztolimpián, amit mindig nagyszerű játéknak tartottam – mondta a csapat egyik tagja, Raj Bianka. – Versenyzőként azonban most először próbálkoztam, s még jobban szórakozom, mint korábban.

– Voltak megerőltető feladatok, a parasztkondi például nehéz, igen komoly erőnlétet igénylő kihívás volt – folytatta csapattársa, Pásztor Márk. – Akadtak olyanok is, amiket könnyűszerrel teljesítettünk, a parasztballban minden egyes krumplit sikerült eltalálnunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!