Hírek

2016.06.02. 13:13

Parkolási panaszok

Keszthely – Két olvasónk parkolási pótdíjjal kapcsolatban fordult hozzánk: úgy érzik, igazságtalanul kaptak büntetést.

Keszey Ágnes

A Zeppelin téren parkolt Iharosi Zoltán. Azt mesélte, öt percre szaladt be a könyvtárba, végül   több mint tízezer forint pótdíjat kellett fizetnie.

-Esett az eső, nem vettem észre a parkolóórát. Elfogadom a büntetést, de az összeg nagyságát nem. A férfi azt is elmondta: találkozott a  parkolóőrrel, de nem kapott helyszíni jegyzőkönyvet. Később  levélben kapott fizetési felszólítást, melyben az szerepel, hogy a pótdíjfizetési felszólításnak nem tett eleget.

Másik olvasónk, Dénes Albert az Erzsébet királyné útján parkolva sms-sel fizetett.

- Elsétáltam a táblához, hogy a zónakódot leolvassam. Elküldtem az sms-t, mire visszaértem, a parkolóőr már kinyomtatta a büntetést - idézte fel a  férfi, hozzátéve: az ügyfélszolgálaton bemutatta a díjfizetésről szóló üzenetet. Ez a rendszerbe 8 másodperccel később érkezett be, mint a büntetés  ténye.

Elmondásuk szerint mindkét sofőr kifizette a  pótdíjat. A két esettel kapcsolatban megkerestük a VÜZ kft. parkolási ágazat vezetőjét, Jantász Ferencet.

-  Az ellenőr  nem tudja megállapítani, mikor állt meg az autó, a parkolási díj megfizetését ellenőrzi. A helyszíni jegyzőkönyv kihelyezését minden esetben fotóval is rögzíti. A 15 napon belüli pótdíj összege 2600 forint lett volna, ennek elmulasztása miatt kellett magasabb összeget fizetnie az ügyfélnek. Az automaták helyét a díjköteles parkolók elején táblákon, a telefonos díjfizetés zónaszámait az automatákon és  a táblákon is feltüntettük - mondta az ágazatvezető, hozzátéve: ha valaki az ügyfélszolgálaton igazolja az utólagos díjfizetést, akkor  figyelembe véve a helyzetet és a járműre vonatkozó előzményeket, egyedi elbírálást alkalmaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!