Hírek

2014.12.18. 17:01

Pártok, társadalmi szervezetek a rászorultakért

Megyei körkép – Karácsony közeledtével sokan gondolnak a környezetükben élő rászorulókra. Csütörtökön több helyütt zajlott adományozás a megyében

Benedek Bálint

Nagykanizsán a Fidesz, a KDNP, a Berzsenyi Polgári Kör, a Széchenyi és a Zrínyi Polgári Kör rendezett adományosztást a rászorulóknak a Medgyaszay Házban. Mint azt a polgári körök képviseletében Schüller Róbertné elmondta: tagtársaik, illetve a két párt tagjai adtak össze annyi pénzt, amiből bevásárolhattak és támogathatják a szegény sorsú embereket. Ezúttal 115 csomagot állítottak össze.

Tartós élelmiszereket és gyermekjátékokat adott át az MSZP kanizsai városi szervezete és Mesterházy Attila országgyűlési képviselő csütörtökön a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonában. A párt tagjai helyben tartottak gyűjtést, a befolyt összegből származó meglepetéseket dr. Fodor Csaba az MSZP területi szövetségének elnöke adta át, Teleki László és Mesterházy Attila országgyűlési képviselők pedig saját keretükből vásároltak a nélkülöző családok számára ajándékokat. Ezúttal tíz család 25 gyermekét és 15 szülőjét lepték meg óriási csomagokkal.

Söjtörön Jobbik helyi szervezete saját forrásból negyven egyedül, család nélkül élő idős falubelinek vitt csütörtökön délután tartós élelmiszereket, szaloncukrot tartalmazó csomagokat, tájékoztatott Nagyné Csizmadia Valéria. Vasárnap délután velük együtt gyújtják meg a 4. gyertyát a Pongrácz Gergely emlékparkban felállított adventi koszorún.

Ötszáz tonna almát juttat el a karácsonyig rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A református szolgálat 500 tonna almát osztott szét. Egerszegen Szalainé Huber Andrea és Jákli Istvánné Eta néni. Az idős, látássérült asszony egyedül él, a református szolgálat kilenc éve segíti őt. Fotó: Katona Tibor

Ebből jutott csütörtökön a megyeszékhelyen egyedül élő 77 éves Jákli Istvánné Eta néninek, aki súlyos látássérültként is ellátja magát szépen rendben tartott otthonában. Az adományt az őt kilenc éve gondozó Dániel Református Támogató és Házigondozó Szolgálat egerszegi részlegének vezetőjétől, Szalainé Huber Andreától vehette át. Eta néni a postán, majd a Caolában dolgozott, a kilencvenes években – amikor megözvegyült – kezdődtek a szemével a gondok, mára, több műtét és kezelés dacára, szinte semmit sem lát, mégis egyedül főz magára. Roppant hálás a gondozónőjének, Hermanné Juditnak. Lányai, unokái, látogatják, igaz, kisebbik lánya és 9 éves unokája Japánban él. Ők is hazajönnek, így remélhető, együtt lehetnek az apró, de magát el nem hagyó, valaha hegyet művelő nagymamával, akinek ma a rádió a legjobb barátja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!