Hírek

2017.07.16. 10:00

Példaértékű összetartás - Surd arról is híres, hogy az ott élők számíthatnak egymásra

SURD - Egy falu életében a közösségnek van a legnagyobb ereje. Az emberek összetartanak, törődnek egymással. Keményen dolgoznak, ha pedig lehetőség nyílik a kikapcsolódásra, azt is együtt teszik.

Szabó Zsófia

S arról, hogy ez méltán igaz a dél-zalai településre, híven tanúsítja a szombat. A hét utolján, kivételesen, nem tennivalóikban mélyedtek el a helybéliek. „Sutba” dobták a munkát és falunapi rendezvényen engedték ki a fáradt gőzt. Volt mit megünnepelniük, mivel egymást érik a fejlesztések a községben. Emellett további korszerűsítések is tervben vannak, mint az óvoda szigetelése, az idősek klubja rendbetétele, vagy a külterületi hegyi utak javítása. Ezekre már korábban nyújtottak be pályázatot.

– Az idei falunapunkat szintén egy uniós támogatás teszi gazdaggá. Csakúgy, mint az elkövetkező két év programjait, rendezvényeit – fogalmazott Kanász János, Surd polgármestere. – Büszke vagyok arra, olyan településnek lehetek a vezetője, ami azért kapott támogatást, mert mások is elismerik, hogy a lakosok együtt dolgoznak azért, jobbak és tartalmasabbak legyenek a mindennapok – összegezte a faluvezető.

 

Első sor: Zsoldos Mátyás, Kun Szilvia, Daxner Bianka , Borsos Laura, Kun Mira, Söveges Levente, Vlasics Luca. Hátsó sor:  Gerencsérné Mozsolics Tímea, Bognár Gáspárné, Tóthné Lábecz Katalin, Kanász János polgármester, Dezső Aladár, Gerencsér Gergő, Hegedüs Henrik, Hegedüs Adrián, , Hegedüs Richárd, Szabó Zsófia Fotó: Szakony Attila

A közösség összetartó erejét méltatta Cseresnyés Péter államtitkár köszöntőjében. Teleki László országgyűlési képviselő pedig a „megállíthatatlanul fejlődő településről” szólt elismeréssel.

– Nem is laknánk másutt. A mi falunknál szebb és szeretnivalóbb nincs – súgta meg a helybéli Sifter Jánosné, miközben unokájában, az ötéves Adélben gyönyörködött. A kisleány a surdi ovis csoporttal táncolt. A helyi, környékbeli művészeti csoportok műsorától dübörgött a színpad, este pedig a sztárfellépőktől. A programok nem csak a felnőtteket vonzották. Hegedűs Henrik tesóival és barátaival „duhajkodott” szolidan.

– Nem mondták anyuék, mire kell hazaérnem, ezért a tűzijátékon és a bálon is maradunk – súgta meg a kiskamasz.

A rendezvényen elismeréseket is átadtak. A falu legifjabb, kitűnő tanulmányi eredményt elért lakói, Borsos Laura, Daxner Bianka, Gerencsér Gergő, Hegedüs Adrián, Hegedüs Henrik, Hegedüs Richárd, Kun Mira, Kun Szilvia, Söveges Levente, Vlasics Luca és Zsoldos Mátyás oklevelet és vásárlási utalványt kaptak a szép bizonyítványért. A közösségért végzett munkájáért Bognár Gáspárnét, Gerencsérné Mozsolics Tímeát, Tóthné Lábecz Katalint és Dezső Aladárt jutalmazták.

A Zalai Hírlap nagykanizsai szerkesztősége is kitüntetést kapott: a falu életéről, fejlesztési céljairól, beruházásairól szóló tudósításokért. Az elismerést Szabó Zsófi újságíró vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!