Hírek

2017.05.12. 13:56

Példát mutatnak hősiességből - A katasztrófavédelem munkatársait köszöntötték

NAGYKANIZSA - Szentmisével kezdődött pénteken az az ünnepség, melyen a katasztrófavédelem munkatársait köszöntötték. A magyar tűzoltók napja alkalmából a Deák téren tartott eseményen elismerések átadására és az új szerkocsi avatójára is sor került, amely a kanizsai lánglovagok munkáját segíti.

Szabó Zsófia

– A tűzoltó nem azért rohan az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél – így köszöntötte Cseresnyés Péter államtitkár a részvevőket. Hangsúlyozta: a tűzoltók védőszentjük, Szent Flórián eszméjét követve teszik, amit a tisztesség, az emberség, a becsület megkövetel.

– Felkészült, motivált és jól felszerelt állomány garantálja mindannyiunk biztonságát – ezt Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondta. – Az elmúlt években bevezetett életpályamodell, a folyamatos bérfejlesztés jelentősen javította életkörülményeinket. Ám arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a technikai eszközeink és az elhelyezési körülményeink is javuljanak –összegezte. Hozzátéve azt is: az elmúlt évben a katasztrófavédelmi igazgatóság felújított székházba költözött, bővült és megújult a keszthelyi tűzoltólaktanya, Pacsán katasztrófavédelmi őrs létesült. Idén elkezdődik Letenyén is egy őrs építése, a megyeszékhelyi tűzoltólaktanya felújításának tervei elkészültek, s mintegy húsz millió forintból kicserélik a kanizsai kaszárnya elavult hálózatát és a nyílászárókat. A tűzoltók új védőöltözetet kaptak, ám a dél-zalai város hivatásos parancsnoksága kapott egy korszerű, számítógépes diagnosztikával ellátott magyar gyártmányú, százharminc millió forint értékű Rába gépjárműfecskendőt is, amely, sok más mellett négyezer liter víz szállítására, tűzoltási, műszaki mentési feladatokra is alkalmas és nehéz terepviszonyok közt is használható.

Egri Gyula beszéde után az új járműfecskendőt Szűcs Imre plébános áldotta meg, majd Tóth Nándor, Nagykanizsa alpolgármestere méltatta a tűzoltók munkáját. Úgy fogalmazott: teljes joggal megérdemlik a társadalom megbecsülését, elismerését. Mivel folyamatosan őrködnek mások biztonságáért.

A beszédek után került sor az elismerések átadására. Sokan vettek át munkájukért jutalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!