Hírek

2016.04.07. 18:30

Pénzbüntetést kapott egy asszony, mert bezárta a lakásába a telefonszerelőt

Nagykanizsa - Személyi szabadság megsértése miatt jogerősen pénzbüntetésre ítéltek egy nagykanizsai asszonyt, aki bezárta lakásába a telefonszerelőt, mert nem tudta megjavítani az elromlott készüléket - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Beznicza Árpád közölte: a hatvanéves asszony tavaly nyáron jelentette be a szolgáltatónál, hogy nem működik a vezetékes telefonja. A helyszínre érkező szerelő megállapította, hogy a vonal jó, a telefonkészülék romlott el, és közölte azt is, ehhez nem ért, nem tudja megjavítani, mert ő vonalellenőr.

A nő ezt nem volt hajlandó elfogadni, bezárta a bejárati ajtót, és azt mondta a férfinak, addig nem engedi ki a lakásból, amíg a telefonját meg nem javítja. A szerelő egy darabig várt, majd mobiltelefonon értesítette a rendőrséget.

A rendőrök először a kaputelefonon keresztül kérték az asszonytól, hogy engedje be őket, de ezt a nő nem tette meg, ezért más lakó nyitotta ki a társasház bejáratát. A nő a lakásajtót is csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni és kiengedni a lakásból a szerelőt, aki nagyjából egy órát töltött ott akarata ellenére.

A Nagykanizsai Járásbíróságon az asszony csütörtökön elmondta: megbánta, amit tett, azzal indokolta a cselekedetét, hogy nagyon rossz lelkiállapotban volt a történtek idején.

A bíróság személyi szabadság megsértése miatt jogerősen 150 ezer forint pénzbírsággal sújtotta az asszonyt, aki részletfizetési lehetőséget kapott. Ha nem fizeti meg a bírságot, büntetése 150 napi elzárásra változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!