Hírek

2017.04.05. 14:19

A Facebookon szavazták meg a petriventeiek, hol legyen a pavilon és a kemence

A település vezetője egy tervezett beruházással kapcsolatban kérte ki a helybéliek véleményét.

Szabó Zsófia

Dr. Korcsmáros Krisztián polgármester elmondta: a képviselőtestület már korábban döntött egy kültéri kemence és pavilon építéséről, a település arculatának szépítése érdekében. A korszerűsítés az előzetes kalkulációk szerint mintegy másfél millió forintba kerül majd.

– Amikor megszületett a döntés a kemence és a pavilon építéséről, a majdani létesítmény helyszínéről is tárgyaltunk a testülettel – jelezte dr. Korcsmáros Krisztián. – Abban mindannyian egyetértettünk, a falu központjában lenne a legjobb helyen. Ugyanakkor a konkrét helyszínről már kétféle véleményen volt a grémium. A jelenlegi buszforduló melletti zöldövezet és a kultúrház mögötti terület egyaránt szóba került – összegezte a falu első embere, hozzátéve: mindkét hellyel kapcsolatban megvitatták az előnyöket és a hátrányokat is.

A polgármester, saját álláspontjának kialakítása végett, az egyik közösségi oldalon indított szavazást. A lakók tegnapig dönthettek arról, hol épüljön meg a fedett pavilon és a kemence. Legtöbb szavazat a buszforduló melletti területre érkezett. A végleges, egyúttal hivatalos döntést a testület egy héten belül meghozza. A kivitelezést – a helyszín átalakítása után, egy másik projekttel együtt – tavasz végén kezdik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!