Hírek

2016.11.22. 16:26

Plüssmackók a mentőbe

Zalaegerszeg - Plüssmackókkal bővült az egerszegi mentőgépkocsik felszerelése, köszönhetően a Máltai Szeretetszolgálatnál közösségi munkát teljesítő fiatalok gyűjtésének.

Arany Gábor

A kezdeményezés egykor Ausztráliából indult, mert azt tapasztalták, hogy a traumát átélt, sérült gyerekek ellátásánál komoly segítséget nyújt a megfelelő pillanatban átadott játékmackó, s érdekes módon más figura nem vált be. A gyűjtéshez hazánk is csatlakozott pár esztendeje a győri Ladocsi Norbert kezdeményezésére. Első ízben 130 darabot gyűjtöttek össze az Országos Mentőszolgálatnak, de fogyóban vannak a készletek, ezért kértek újabb segítséget.

Borsos Csaba, Léránt Kata, Szládovics Fanni Vanessza és Szukics János(balról-jobbra) a diákok gyűjtötte játékmackókkal Fotó: Arany Gábor

Az egerszegi Zrínyi gimnázium 9. bny osztályából tízen vállaltak közösségi szolgálatot a Máltainál és segítettek a macigyűjtésben. Kedden Léránt Kata és Szládovics Fanni Vanessza hozta el a mackókkal megrakott több dobozt, amit Szukics János, a mentőállomás vezetője és Borsos Csaba mentőgépkocsi-vezető vett át. Hamarosan újabb játékok is érkeznek, mert a macigyűjtés több szálon fut és nem ért véget. Erről Durgó Anita, a zalai szervezők egyike beszélt, aki elmondta, november 7-én indították a december 4-ig tartó programot három gyűjtőponttal, ami mára húszra bővült és a csoportjuk hétszáznál több tagot számlál. A plüssmacikat a mentőautókba Zala megye elnevezésű Facebook oldalukon lehet megtalálni a gyűjtőhelyeket. Az akciójuk zárásaként, december 10-én szombaton, 10 órakor Zalaegerszegen a parkerdei játszótéren adják át a plüssjátékokat. Ezt pedig mackófutás követi 300, 1000 és 4500 méteres távon óvodás, iskolás, felnőtt korcsoportban. Mivel a mentőautóban a fertőzésre is vigyázni kell, a plüssmacik kitisztítva, bezacskózva várják majd a bevetésüket, amire remélhetőleg ritkán kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!