Hírek

2017.02.22. 15:42

Már a nyárra készülnek a polgárőrök

Gyenesdiás – A nyári szezonban a településre érkezők vendégpolgárőrök elszállásolásának lehetőségeit tekintette át szerdán az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Keszey Ágnes

Már közel egy évtizede a helyi, a nyári szezonban zömmel a turizmusban-vendéglátásban dolgozó, önkéntesen a település biztonságáért tevők munkáját az ország más részéről érkezők is segítik. Szabó Sándor, a Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület elnökétől megtudtuk: június közepétől – augusztus végéig heti váltásban 11 fő vendégpolgárőr is dolgozik éjjel-nappal. Így több mint százan érkeznek idén nyáron Gyenesdiásra, akiknek a korábbinál komfortosabb elszállásolásának lehetőségeiről tájékozódott az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Gál Lajos polgármester, Túrós  András és Szabó Sándor a gyenesdiási találkozón Fotó: Keszey Ágnes

– A Kelet-Magyarországon, Alföldön élő polgárőrök részéről van leginkább igény, hogy tapasztalatokat szerezzenek, hogy idegenforgalmi területen milyen sajátosságai vannak a bűnmegelőzésnek. Arra is van lehetőségük, hogy szabadidejüket a Balaton-parton töltsék. Nem csak itt, a déli határvidéken is vannak vendégpolgárőrök, ott a migráció kezelésében segédkeznek – mondta Túrós András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!