Polkák és a Csillagok háborúja - A Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar új évi koncertje

2016. január 10., 14:17 szerző: Szabó Judit fotós: Pezzetta Umberto
komment
Zalaegerszeg –Új évi koncertet adott a hét végén a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar, az együttes fellépése két telt házat vonzott.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A hagyományoknak megfelelően a péntek esti főpróba is nyilvános volt,  és arra is megtelt a városi hangversenyterem, nem csak a szombat esti koncertre. Tóthné Takács Zsuzsanna, a zenekar titkára lapunknak elmondta, hogy a hangverseny  első részében vidám klasszikus darabokkal, például polkákkal és keringőkkel  szórakoztatták a jelenlévőket, a második  felében pedig könnyűzenei feldolgozások, musical átiratok, operettrészletek csendültek fel. Ráadásként a Csillagok háborúja zenéjéből készült összeállítással lepték meg a közönséget.  Rendszerint vendégeket is hívnak az új évi koncertje, ezúttal Juhász Kata (hegedű), és Farkas Alexandra (ének) működött közre. Az együttest Farsang László vezényelte.

A  városi fúvószenekar tavaly ünnepelte alapításának 40. évfordulóját. Az idei év tervei között egy CD-t készítése is szerepel.

– Már tavaly terveztük a hanganyag kiadását, hiszen legutóbb 2005-ben jelent meg albumunk, és ismét szeretnénk megmutatni, hogy mit tudunk. A források felkutatásánál azonban elakadtunk – a működési támogatás nem elég egy CD kiadásához – mondta a titkár.

A 60 tagú, s az utóbbi években jelentősen megfiatalodott együttes (az ifjúsági fúvószenekarból folyamatos az utánpótlás) idén is számos városi rendezvényen szerepel. Kőszegi fellépésre is készülnek, s már évek óta meghívást kapnak a zalalövői Zala Menti Napokra, a zalacsébi aratóünnepre, valamint a nemeshetési gesztenyefesztiválra.

Szabó Judit

2016. január 10., 14:17 szerző: Szabó Judit fotós: Pezzetta Umberto

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...