Hírek

2016.08.25. 10:02

Póráz nélkül sétáltatott kutya támadott, súlyos sérülést okozott

Zalaegerszeg – Súlyosan megsérült az a kistermetű kutya, amelyikre megvadult eb támadott rá a zalai megyeszékhelyen szerdán kora este.

Arany Gábor

A következményekről a sérült ebet ellátó dr. Matyovszky Balázs állatorvos számolt be érdeklődésünkre.

– A kistestű kutya több, harapás, marcangolás okozta, összességében nagyon súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett – közölte az orvos.

A történteket több forrásból igyekeztünk összerakni. E szerint a Bartók Béla úton sétáltatta néhány kis termetű kutyáját egy nő, amikor az egyikre rátámadott egy póráz nélkül futkározó nagy testű eb, amivel három 7-8 év körüli gyerek volt. A kialakult csetepaté egyik szemtanúja értesítette a rendőrséget, miközben a nő igyekezett a kedvencét kimenteni.

A megsérült állatot a tulajdonos ismerőse vitte el az orvosi rendelőbe, a gazda pedig a többi kutyáját próbált biztonságba helyezni. Mire a két rendőrségi körzeti megbízott kiért, csak a nőt és egyik, egyébként sértetlen kutyáját találták ott, míg a támadó eb és a gyerekek már elmentek, őket nem sikerült azonosítani. Erről már Sznopek Veronika, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője számolt be érdeklődésünkre. Mint elmondta, ezek után a rendőrök felajánlották segítségüket és kérésére az állatorvosi rendelőhöz vitték a hölgyet, de eközben ő a támadás véres következményeit nem említette, feljelentést sem tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!