Hírek

2017.03.21. 16:08

Pótkocsis trükkön bukott le a csaló

Zalaegerszeg– Más pótkocsiját akarta eladni, de a vevő rájött az átverésre. A felsült csalót két év próbára bocsátotta bíróság.

Arany Gábor

A 21 éves fiatalember ez év február eleje körül az általa létrehozott "Nevem senki" nevű Facebook profil felhasználásával az „Erdészeti gépek minden mennyiségben" nevű Facebook csoportban papírokkal nem rendelkező pótkocsit kínált eladásra 250 ezer forintért. Ilyen pótkocsija nem volt, ezért kitalálta, hogy a közeli faluban lévő telephelyen mutat meg egy 6,5 tonnás pótkocsit. A hirdetésre jelentkező vevővel február 5-én délután négy óra tájt a búcsúszentlászlói falutáblánál találkoztak, innen a fiatalember elnavigálta vevőjét Kisbucsára, és megmutatta nyitott telephelyén álló pótkocsit. Kedvezőnek tűnt a lehetőség, ezért a vevő elfogadta a 250 ezer forintos árat és azon melegében  adás-vételi szerződést is kitöltöttek.

Erre a fiatalember fiktív személy adatait írta eladóként. A szerződés kitöltésekor 100 ezer forint foglaló is gazdát cserélt azzal, hogy a fennmaradó részét, 150 ezer forintot a vevő a pótkocsi elvitelekor, két nappal később fizeti ki neki. Miután a vevő hazatért Vasvárra, gyanússá vált neki, hogy nagyon jó állapotban lévő, feltehetően érvényes műszakival rendelkező pótkocsit kínálnak neki irreálisan alacsony áron. Informálódni kezdett és kiderítette, hogy a neki megmutatott pótkocsinak valójában ki is a tulajdonosa, akivel közölte az előzményeket, majd értesítették a rendőrséget. Ezek után a felhívta az eladót és megegyezett vele, hogy február 7-én reggel hatkor találkoznak Búcsúszentlászlón. Ismét megmutatja a telephelyet vevőnek és a vele érkező, a pótkocsit elszállító személyeknek, valamint megkapja a vételárból fennmaradt részét. Azon a reggelen azonban a kisbucsai telephelyen erre már nem került sor, mert a szállításban segítő személyek ott már felfedték, hogy valójában nyomozók. A csalással megszerzett pénzből 19 ezer forint megtérült, ennyit foglaltak le a fiatalembertől és adtak vissza a vasvári vevőnek.

Az egerszegi járási ügyészség indítványára gyorsított eljárásban, bíróság elé állításban vonták felelősségre a fiatalembert és jogerősen két év próbára bocsátották, valamint kötelezték a 81 ezer forint és  a bűnügyi költség megfizetésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!