Hírek

2016.06.05. 15:19

Programok, rendezvények Zala megyében június 6-tól

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 6-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 14.

Gyógynövények a természetben

Lispeszentadorján – Gyógynövény ismereti tábor lesz július 14. és 18. között a dél-zalai településen. A résztvevők a négy napos kurzus során dr. Babulka Péter etnobotanikus és kertészmérnök vezetésével ismerkedhetnek a szabadban előforduló, különösen a megyénkben gyakori, illetve a termesztett gyógynövényekkel.

JÚNIUS 18.

Vetélkedő Kerecsenyben

Kerecseny - Vetélkedőt rendez gyerekeknek a Halis István Városi Könyvtár Kerecsenyben, a könyvtári információs helyen június 18-án, 16 órától. Ezt megelőzően, 14 órakor ugyanott Tüsi bohóc gyermekműsorát tekinthetik meg az érdeklődők, majd 15 órakor Vajda Margit és a Bojtár együttes ad műsort a kicsiknek.

A gólyalábasok Rigyácon

Rigyác - Június 18-án Rigyácon lép fel a Kanizsai Gólyalábasok együttese. A program 14 órakor kezdődik a könyvtári információs és közösségi helyen.

Nemzetközi folklórtalálkozó

Zalakaros - Szombaton 17 órakor nemzetközi folklórestre került sor a zalakarosi kertmoziban. Felléptek többek közt a helyi hagyományőrző csoportok (így például a Zöld Ág Táncegyüttes, a Gyöngyvirág nép gyermekjáték csoport), illetve a horvátországi KUU Seljacka Sloga Kulturális Egyesület.

JÚNIUS 17.

Éjszakai gyalogtúra

Gyenesdiás - Szentjánosbogár gyalogtúrára várja az érdeklődőket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság. A résztvevők június 17-én, pénteken 20 órakor indulnak az éjszakai kirándulásra, a program körülbelül éjfélig tart. A túrázók a gyenesdiási Nagymezőtől Büdöskútig járják be a gyönyörű Keszthelyi-hegység lankáit az esti szürkületben. Körülbelül 11 kilométert kell gyalogolni. A részvétel díjmentes, csak az időjárásnak megfelelő öltözetre és lábbelire, valamint enni- és innivalóra van szükség.

JÚNIUS 16.

Kétkötetes monográfia

Őriszentpéter  - Az Őrségi Nemzeti Park és a szombathelyi Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum közös gondozásában a minap jelent meg az a fotókkal gazdagon illusztrált, kétkötetes monográfia, melynek bemutatóját június 16-án tartják a Savaria Múzeumban. Az Őrségi Nemzeti Park I-II. című kötetet dr. Bartha Dénes, a Nyugat-Magyarországi Egyetem intézetigazgató egyetemi tanára szerkesztette.

Dr. Bence Lajos új verseskötete

Lendva  - Szóval vágok rendet címmel jelent meg dr. Bence Lajos muravidéki magyar író-költő, irodalomtörténész legújabb verseskötete. A kiadvány bemutatóját csütörtök este hét órakor tartják a lendvai Bánffy Központban. Az alkotót és a kötetet Halász Albert méltatja.

JÚNIUS 15.

Dús László kiállítása

Zalaegerszeg - Dús László, zalaegerszegi származású festőművész munkáiból nyílik jubileumi tárlat az alkotó 75. születésnapja alkalmából június 15-én, szerdán 17 órakor a városi hangverseny- és kiállítóteremben. A programon Balaicz Zoltán polgármester mond köszöntőt, a július 7-ig látogatható tárlatot Takács Ferenc irodalomtörténész nyitja meg.

Szabó Dániel Quintet-koncert

Nagykanizsa - Szerdán 19.30-kor a Szabó Dániel Quintet lép fel a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A jazz-zenekar tagjai: Szabó Dániel, Bacsó Kristóf, Zana Zoltán, Szandai Mátyás és Juhász Márton.

JÚNIUS 14.

Pulcinella szerelmes

Páka - Pákán, a Könyvtári Információs és Közösségi Helyen a Ziránó Színház társulata lép fel június 14-én 11 órakor. A Zala megyei Hottón működő bábszínház a Pulcinella szerelmes című darabot adja elő.

Falugondnokok szakmai napja

Tófej - A Zalai Falvakért Egyesület falugondnoki tagozata június 14-én, kedden 13.45-től szakmai napot rendez a tófeji közösségi házban falu-és tanyagondnokoknak, önkormányzatoknak, kistelepülési közösségeknek. Az összejövetelen a szolgálatok támogatását érintő ellenőrzésének tapasztalatai, a szakmai változások irányai, valamint a házi gondozókkal való együttműködés kérdései egyaránt terítékre kerülnek.

JÚNIUS 13.

Csillagászati előadás

Keménfa – Távcsöves bemutatóval egybekötött csillagászati előadást tart hétfőn este fél nyolctól a község faluházánál a Vega Csillagászati Egyesület elnökségi tagja, Bánfalvi Péter. A program a közelmúlt csillagászati szempontból izgalmas eseményeit érinti, derült égbolt esetén pedig lehetőség lesz a Hold, a Jupiter, a Szaturnusz és a Mars, valamint a nyári csillagképek megfigyelésére.

Fatimai engesztelés

Vaspör – A Vaspörhöz tartozó, Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt pusztacsatári kegytemplomban, illetve a hozzá tartozó területen a hagyományos Fatimai engesztelésben lehet részük a híveknek június 13-án, hétfőn. Az engesztelés 17 órakor kezdődik, ezt követően szentmise lesz 18 órakor.

Népek zenéje, népek tánca

Nagykanizsa - Ma este 19 órakor kerül sor a Kanizsai Kulturális Központ új rendezvénysorozatának első programjára az Erzsébet téri zenepavilonban. A Népek zenéje, népek tánca című sorozat mai fellépője a balkáni zenét játszó Babra Band lesz, 21-én pedig a Sabbathsong Klezmer Band zsidó népzenét ad elő. Július 28-án az A.K.T. Zenekar olasz, illetve francia sanzonestjére kerül sor ugyanitt, a sorozatot augusztus 4-én a Boglya Népzenei Együttes és a Zalagyöngye Néptáncegyüttes zárja.

JÚNIUS 12.

Hastáncfesztivál

Vasárnap 18 órakor évadzáró gálát rendez a zalakarosi kertmoziban a Zhafíra Oriental Hastánc Stúdió.

Falunap Gombosszegen

Gombosszeg – Vasárnap falunapot rendeznek Gombosszegen. Az érdeklődőket 10 és 18 óra között várják programokkal. Lesz lovaskocsizás, madárgyűrűzés Darázsi Zsolt vezetésével (10h), helyi termékek piaca, kutyasuli bemutató. A Dr. Papp Simon Általános Iskola tanulói táncműsort adnak (14.30),  és előadások is várják az érdeklődőket.

Hastáncos évadzáró gála

Zalakaros -Ma 18 órakor évadzáró gálát rendez a zalakarosi kertmoziban a Zhafíra Oriental Hastánc Stúdió. Táncolnak a stúdió tanítványai.

III. Tánc és Fitness Gála

Zalaegerszeg - Június 12-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a Liszt-iskola tornatermében a Maxima Egészség Klub III. Tánc és Fitness Gálája. A rendezvényen az egyesület versenyzői és amatőr csoportjai mutatják be produkcióikat.

JÚNIUS 11.

Családi nap táncházzal

Csömödéren június 11-én, szombaton táncházat rendeznek a gyerekeknek a Kerka Táncegyüttes közreműködésével, a turisztikai pihenőhelyen (a Kis Réten) 16.30-kor. A program a 13 órakor kezdődő családi nap része, melynek során lesz kutyasuli és rendőrségi bemutató, zumba, kézműves foglalkozás, arcfestés. A műsorban fellépnek a helyi óvodások és a pákai iskolások, valamint 14.15-kor Pacsa András és Böröcz Roland a Kocsmazaj együttesből. Rossz idő esetén a művelődési házban tartják a rendezvényt.

Borka bohóccal

Bocföldén június 11-én, szombaton Borka bohóc gyermeknapi interaktív foglalkozására várják a kicsiket a sportpályára. A program 10 órakor kezdődik.

Magyarucca koncert

Bocföldén június 11-én a Magyarucca együttes ad koncertet a könyvtári információs helyen. A zalaegerszegi együttes 16 órától zenél.

Falunap Alsópáhokon

Alsópáhokon falunapot tartanak június 11-én, szombaton a sportpályán. Délelőtt sportprogramok lesznek, 15 órától fellépők szórakoztatják a közönséget, így például a helyi Boróka Néptánccsoport, a White Horse Akrobatikus Rock and Roll Tánccsoport, a Nefelejcs Nyugdíjas Klub, az Allegrezza Kamarakórus és a Bodzavirág Népdalkör, a zalaszentgróti Garabonciás Színpad és a zalaszentgróti Városi Fúvószenekar. Este 18.15-kor Roy és Ádám koncert lesz, 19.30-kor Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea operettműsora tekinthető meg, 20.20-kor Szandi koncertezik. Délután tűzoltó, karate és brazil jiu-jitsu bemutató is várja az érdeklődőket, és a gyermekprogramok között ingyenes légvár kínál kikapcsolódást.

Falunap Zalaboldogfán

Zalaboldogfán június 11-én, szombaton 13 órakor kezdődik a falunapi program és a térségi kulturális találkozó a szabadidőközpontban. Játszóház, kézműves kiállítás és vásár várja a közönséget, 14 órakor focimeccsek, 16 órakor kulturális műsor kezdődik. Fellép a zalaboldogfai 7 szoknya, 7 nadrág tánccsoport, a Zalaszentgyörgyi Néptánccsoport, a Bagodi Showtime Tánc- és Énekcsoport, valamint a zalalövői, bagodi és zalaboldogfai tagokból álló zumba tánccsoport. Az est sztárvendége Sipos F. Tamás, 18 órakor kezdődő koncertje után kihirdetik a főzőverseny eredményét.

Nemzetközi folklórest lesz

Zalakaros  - Nemzetközi folklórestre kerül sor most szombat délután 17 órától a kertmoziban. Mint azt Novák Ferenc polgármestertől megtudtuk, fellép többek közt a Bottal-fogó Táncegyüttes, a Búzavirág Óvodai Hagyományőrző Csoport, a Gyöngyvirág Népi Gyermekjáték Csoport, a Zöld Ág Táncegyüttes és a horvátországi KUU Seljacka Sloga Kulturális Egyesület. A rendezvénynek jótékonysági céljai is vannak a Zalakarosi Kulturális Egyesület javára.

Emléktorna

Szombaton délután rendezik meg Gelsén a II. Horváth Dezső Emléktornát. Délután 14 órakor emlékkoszorút helyeznek el a temetőben, az esemény ünnepélyes megnyitójára az általános iskola aulájában kerül sor fél háromkor. Tizenöt órakor a sportcsarnokban a nagykanizsai IZZÓ SE női serdülő kézilabda-csapata tart bemutatót. Tizenhat órától nosztalgia kézilabda-mérkőzésre kerül sor a Gelse-IZZÓ SE serdülők csapatai között, majd kispályás labdarúgó mérkőzések lesznek.

Ludvig zárókiállítás

Szombaton 19 órakor nyílik meg Kendlimajorban a Ludvig Nemzetközi Művésztelep alkotóinak zárókiállítása.

Tündérrózsa

25 éve alakult meg a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport, s ennek tiszteletére jubileumi műsorra várják az érdeklődőket a keszthelyi Balaton Színházba, szombaton 18 órára. A műsorban bemutatják az eddigi legsikeresebb koreográfiákat, bemutatkoznak a legfiatalabb generáció képviselői és visszatérnek a színpadra néhány műsorszám erejéig a már elballagott, idősebb táncosok is. Természetesen a műsor gerincét a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport jelenlegi tagjai adják a már megszokott gazdag látványtechnikával és egyedi képi világgal. Jópár meglepetés és több kísérőprogram is kapcsolódik a jubileumi műsorhoz. Az előadáson előtérbe kerül az együttes leginkább jellemzője, az összetartás, a barátság és a családi jelleg.

Nagyrécsei falunap

Nagyrécse – Nagyrécse önkormányzata falunapra várja a lakosságot szombaton a sportöltözőnél. A program keretében megrendezik a polgármesterek, képviselő-testületek, vállalkozók és baráti körök VI. Vándor Fakanál Főzőversenyét, 14 órától. Ezzel párhuzamosan kulturális műsor kezdődik a színpadon

JÚNIUS 10.

A kaktuszok kedvelőinek

Vonyarcvashegy – A Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete Keszthelyi Csoportja kiállítást rendez június 10-én és 11-én a vonyarcvashegyi művelődési házban. A kiállítás mindkét napon 10 és 17 óra között tart nyitva.

Fedezzük fel az év madarát

Őriszentpéter  - Az év madara, a haris felfedezésére és megismerésére szervez éjszakai túrát pénteken az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. A program este kilenc órakor kezdődik, s várhatóan 11-ig tart, ez alatt több egymástól távolabbi helyszínt is felkeresnek a résztvevők, így érdemes autóval érkezni. A kiindulópont a nemzeti park igazgatóságának központi épülete lesz. A túra előtt vetítéses előadást tartanak a harisról, ennek kezdete nyolc óra.

Három generáció

A Három generáció című estre várják az érdeklődőket pénteken 18 órakor a gyenesdiási Községházára. Kiállítás nyílik Dóczi Erzsébet szövő kézi csomózású szőnyegeiből, bemutatkozik lánya, Tóth Adél amatőr portrérajzoló és unokája, Clausen Eszter dekoratőr.

Koncert a kórházban

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház kultúrtermében pénteken 19 órakor kezdődik az a komolyzenei est, melyen Natsunaga Minami zongora- és Román Mikola hegedűművész Bach, Mozart és C.Franck műveket ad elő.

JÚNIUS 9.

Bormustra és hegyi búcsú

Zalabér - A helyi gazdákat idén is bormustrára hívják a Szent Antal Kápolna búcsújához kapcsolódóan. A minősítés június 9-én, csütörtökön 19 órakor lesz a zalabéri Szent Antal fogadóban. Nevezni aznap 10 órág lehet a zalabéri, valamint a pakodi polgármesteri hivatalban. A búcsút június 11-én tartják a Pakod és Zalabér közötti hegygerincen található kápolnánál. A környékbeli öt település - Zalabér, Pakod, Dötk, Batyk és Zalavég - közös ünnepe 14 órakor szentmisével kezdődik, majd 15 órától a borverseny ünnepélyes eredményhirdetése és kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A rendező településekről a lakosságot 13 órától kisbuszokkal szállítják a búcsú helyszínére.

Valóra váltott egészség

Balatongyörök  – Idén is megrendezik a Valóra váltott egészség programot június 9. és 12. között a Jüngling Zoltán Közösségi Házban. Előadások, túrák, szabadidős és   sportprogramok várják az érdeklődőket. 9-én, csütörtökön 8-kor testébresztő tornával indul a nap  a strandon Kiss Erzsébet testnevelő tanár, sportújságíró vezetésével, majd 16 órától 60 perces túra indul a Batsányi-kilátóhoz. Pénteken 10 órától gyógynövénytúra lesz, 15 órakor hivatalosan is megnyílik a rendezvény, s megkezdődik az előadások sora betegségről, gyógyulásról, egészséges életmódról, táplálkozásról.

Érdi Tamás koncertje

Lendva  - Harmóniák címmel mutatja be új műsorát csütörtökön este nyolc órai kezdettel a lendvai zsinagógában Érdi Tamás vak zongoraművész.

JÚNIUS 8.

Évadzáró gálaműsor

Keszthely – A Goldmark Károly Művelődési Központ jazz-balett csoportjainak évadzáró gálaműsorát szerdán 17 órakor tartják a Balaton Színházban. A belépés díjtalan.

JÚNIUS 7.

Kitáncolják a májusfát

Nagykanizsa – Kedden 16 és 20 óra között májusfa-kitáncolást tart az Erzsébet téren felállított májusfánál az Eraklin Táncklub Egyesület. A rendezvényen (melyet a népszokások előtti tisztelgésképpen indítanak útjára a táncklub tagjai) az Eraklin táncosainak látványos produkcióiból láthatnak ízelítőt az érdeklődők, továbbá más, interaktív programok is várják azokat, akik részt vesznek a hagyományteremtő programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!