Hírek

2017.05.15. 20:07

Utóellenőrzés zajlott az önkormányzatnál Pusztaszentlászlón

PUSZTASZENTLÁSZLÓ - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az önkormányzatok vagyongazdálkodásának utóellenőrzése keretében befejezte pusztaszentlászlói vizsgálatát.

Császárné Szabó Judit

A számvevőszék azért tart utóellenőrzéseket, hogy kiderüljön, a korábban feltárt szabálytalanságokat orvosolták-e, a hiányosságokat pótolták-e a települések. Pusztaszentlászló vagyongazdálkodását 2013-ban ellenőrizték a 2007. január 1. és 2011. december 31. közötti időszak vonatkozásában.

Ezt követően három feladatot kellett végrehajtania az önkormányzatnak. Az utóellenőrzés során az Állami Számvevőszék megállapította, hogy az intézkedési tervben vállalt három feladatból kettőt határidőben, egyet részben hajtott végre az önkormányzat. Megtörtént a földterületek értékének szabályszerűen kiállított bizonylattal - értékbecsléssel - történő alátámasztása, az ingatlanok elidegenítése előtt a forgalmi érték értékbecsléssel történő meghatározása.

A részben végrehajtott feladatról közölték: a 2013. és 2014. évekre vonatkozóan elvégezték a tárgyi eszközök leltározását, azonban 2015-ben nem gondoskodtak a leltározás végrehajtásáról, aminek következtében nem valósult meg maradéktalanul a felelős vagyongazdálkodás, írta az ÁSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!