Hírek

2015.09.04. 15:46

Rablás délben

Nagykanizsa – Fényes nappal a belvárosban rabolta ki áldozatát az a huszonegy éves muraszemenyei férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádirat szerint a többször elítélt O. Zoltán megélhetési gondjai miatt határozta el, hogy pénzt szerez. Ez év április 23-án délután fél kettőkor a nagykanizsai autóbusz-állomásnál figyelt fel a nála fiatalabb, gyengébb fiatalemberre, akitől cigarettát kért. Közben észrevette nála az Sony Xperia mobiltelefonját is, amit elkért tőle, verést helyezve kilátásba, ha ellenállna. A fiatal átadta, majd megpróbálta visszavásárolni. Háromezer forintért erre látszólag hajlandó volt O. Zoltán, de amikor előkerült a pénztárca, azt is elvette áldozatától. Hétezer forintot kiemelt belőle, majd újabb fenyegetéssel a headsetjét is megszerezte. Távozása előtt pofon ütötte a fiatalembert és megfenyegette, hogy megveri, ha szólni mer a rendőröknek. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek alapján O. Zoltán ellen rablás miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!