Hírek

2017.02.10. 09:26

Pár szál cigarettát rabolt

Keszthely – Néhány szál cigarettához akart jutni, rablás lett belőle. A fiatal lányt a keszthelyi járásbíróságon 4 hónap szabadságvesztésre ítélték, a büntetés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztve.

Zalai Hírlap

A törvényszék tájékoztatása szerint a 16 éves lány 2015 novemberében egy késő délutáni időpontban Keszthelyen társasház közbelépne kért cigarettát egy kiskorú fiataltól, aki közölte, hogy nem ad, mert neki is kevés van. Erre a lány pofon ütötte, megmarkolta a haját, földre húzta és térdelő áldozatát lábon rúgta. Ez után újra cigarettát követelt, mire a megtámadott félelmében odanyújtotta a dobozt, amiből a lány kivett néhány szál cigarettát. A megtámadott ezt követően elfutott. A tinédzser ellen rablás miatt emelt vádat az ügyészség.

Fiatalkorú elkövetőről lévén szó, a kiszabható szabadságvesztés legrövidebb időtartama 1 hónap, a leghosszabb pedig 5 év. Az ügyészség a vádlottra felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta pártfogó felügyelet mellett.

A keszthelyi járásbíróságon rablás miatt marasztalták el a kamaszt és 4 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, a felfüggesztés idejére pártfogó felügyeletét rendelve el. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!