Hírek

2016.05.18. 16:46

Rajzkiállítást rendezett a kormányhivatal

Zalaegerszeg – A műemléki világnap alkalmából a Zala Megyei Kormányhivatal Mindennapi örökségünk címmel általános és középiskolások számára megyei rajz- és fotópályázatot indított. Az eredményhirdetésre szerdán került sor a Megyeházán.

Hajdu Péter

A rajzpályázat első helyezettjei lettek: Karászi Karina (Gyenesdiás, Kárpáti János iskola), Védi Kata (Zalaegerszeg Ady iskola) és Szentgyörgyvölgyi Kamilla (Zalaegerszeg, Ady iskola) Fotó: Katona Tibor

A kormányhivatal által harmadik alkalommal meghirdetett pályázatra – amely a megye épített örökségének, emlékeinek a megörökítésére hívta fel az általános- és középiskolás tanulókat – mintegy hatvan pályamű (köztük fotó és videó, de többségében rajz) érkezett. A meghívott iskolásokat, tanáraikat és hozzátartozóikat dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy a kis alkotók között vannak, akik már nem először vesznek részt a versenyen. Megköszönte az alkotásokat, és a pedagógusoknak a felkészítő munkát. A zsűri tagjai közül Farkas Ferenc szobrászművész elmondta: nagyon jó dolog minden olyan kezdeményezés, ami a múltunkkal foglalkozik. Azt tanácsolta a gyerekeknek, hogy tovább szűkítve a kört, saját környezetükben találjanak újabb megörökítésre váró témákat. A rajzokból kiállítást rendeztek be a Deák teremben, és a résztvevők, helyezettek jutalmakat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!