Hírek

2016.01.25. 16:09

Rátámadott a rendőrre, földhöz vágta a helyszínelő fényképezőgépét

Lenti – Részeg férfi támadott meg egy rendőrt a mentőautóban, a történtek miatt a napokban emeltek vádat hivatalos személy elleni erőszakért.

Arany Gábor

Tavaly június 17-én reggel hat óra tájt kérték a mentők segítségét, mert Lentiben, a Petőfi utcában egy ittas férfi személyautójával balesetet szenvedett.

Az autót vezető 64 éves F. Zoltán azonban nem volt hajlandó együttműködni a mentőszolgálat munkatársaival, nem engedte magát megvizsgálni. Ezért ők a baleseti helyszínelő rendőrhöz fordultak, hogy segítsen az autóst a mentőgépkocsihoz kísérni. Ez sikerült is, bár az autós ezalatt folyamatosan szitkozódott, amit folytatott a mentőautóban is, majd amikor a rendőr letette a gyógyszeres szekrényre a szolgálati fényképezőgépét, F. Zoltán felkapta és a padlóhoz vágta. Ekkor a főtörzsőrmester F. Zoltán kezeit megfogva a székbe ültette és figyelmeztette, hogy hagyja magát megvizsgálni, mert különben kényszerítő eszközt fog alkalmazni. Ettől a férfi nem vált kezelhetőbbé, odahajolt az egyenruháshoz és ki a k... anyád vagy te? kérdéssel bevezetve megtámadta rendőrt. Megragadta mellkasán a ruhát, megrántotta, amitől a láthatósági mellény cipzárja elszakadt. Ekkor már nem volt más választás, mint a testi kényszer és bilincselés alkalmazása. F. Zoltán azonban ellenállt, a rendőr könnyebben megsérült a csuklóján, de emiatt nem tett feljelentést. Mint kiderült, F. Zoltán a történtek idején közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a férfi ellen már augusztusban vádat emeltek ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt, a napokban pedig az egerszegi járási és nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!