Hírek

2015.10.02. 11:18

Rátámadott lakótársára és a nevelőre is a nagykanizsai kamasz

Nagykanizsa – Rátámadott lakótársára és a nevelőre is 17 éves kamasz, vádemelés lett a konfliktusból.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történet eseményei ez év május 16-án este kilenc óra tájt vették kezdetüket egy nagykanizsai lakásotthonban. A 17 éves S. Richárd cigarettát kért fiatalabb társától, de nem kapott. Ezen a kamasz feldühödött, szidalmazni kezdte fiút, megfenyegette, majd magához vette az edzőcipőjét. Emiatt a károsult elment a nevelőhöz, aki felszólította S. Richárdot a lábbeli visszaadására. Ennek ő eleget is tett, ám sajátos módon, mert a fiúnak trágár módon verést ígért be, majd a szobájához ment és az ajtóból hozzávágta a cipőt a társához, aki ezt nem hagyta ennyiben. Szekrényéből 40 centis csövet kapott elő, amiből verekedés támadt.

A nevelő próbálta lefogni a fiatalabb fiút, míg S. Richárdot az otthon két fiatal lakója igyekezett megfékezni. Nem teljes sikerrel, mert S. Richárd megharapta ellenfele bal kezét. Az összecsapás elültével a nevelő a fiatalabb fiút az irodájába zárta. Ezt azonban S. Richárd nem látta, ezért meg akarta keresni őt és az udvarra indult utána, ebben azonban a nevelő megakadályozta. Ezen a kamasz megint feldühödött, törni-zúzni kezdett, széket dobott ki a folyosóra, tányért, bögrét vágott a nevelőhöz, aki végül lefogta, az ágyra nyomta és vállánál fogva tartotta. Ekkor azonban a fiú beleharapott a nevelő kezébe így szabadítva ki magát, és folytatta a tombolást. Ágyat borított fel, szekrényajtót tépett le, villanykapcsolót vert le, végül botot vett magához, de azzal már nem bántott senkit. Ekkor hívatta ki a rendőrséget és mentőket a nevelő, aki érkezésükig igyekezett megfékezni a fiút.

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a fiatal ellen a kanizsai járási ügyészség testi sértés, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!