Hírek

2017.06.10. 15:27

Regionális SM nap Egerváron

Egervár - Tizedik alkalommal szerveztek tudományos és szórakoztató programokat egyaránt kínáló találkozót zalai, vasi és somogyi SM betegeknek szombaton.

Magyar Hajnalka

Az SM nap szervezői és résztvevői, középen dr. Nikl János osztályvezető főorvos
Fotó: Katona Tibor

A Zalaegerszegi SM Klub és a Zala Megyei Szent Rafael Kórház neurológiai osztály által kétévente megszervezett rendezvénynek az egervári várkastély belső udvara adott otthont. A betegtalálkozó résztvevőit dr. Paizs Teréz megyei tiszti főorvos, valamint dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója köszöntötte.

A megjelentek szórakoztatásáról az Énekmondó együttes, valamint Hertelendy Attila, a Hevesi-színház művésze gondoskodott, az ismereterjesztő blokkban pedig dr. Nikl János, a neurológia osztályvezető főorvosa, valamint Faricsné Molnár Katalin dietetikus tartott előadást.

Előbbi a sclerosis multiplex történetét, s az utóbbi 25 év terápiás lehetőségeit mutatta be, utóbbi pedig étkezéssel kapcsolatos tanácsokkal szolgált. Nem maradt el a neurológiai osztály gyógytornászainak elméleti és gyakorlati bemutatója sem, mindezen túl egy fiatal páciens is megosztotta sorstársaival betegsége megható történetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!