Hírek

2017.02.11. 18:47

Régizene, vidám farsang és jubileum

Hévíz –Az együttes repertoárjához híven nagyrészt reneszánsz és barokk dallamok csendültek fel, de későbbi korok zenéit is hallhatta a közönség a Musica Antiqua koncertjén.

Keszey Ágnes

Szombat este Vidám farsangi koncertjére várta a közönséget a régizene-együttes a Városháza dísztermében.

– A reneszánszról, az életörömről szól ez az est, gyors számokkal. Lesznek énekek is, sőt táncolunk is, hiszen farsang van. A barokk számokat is úgy válogattuk, hogy tréfás, pörgős zenék legyenek- szólt a koncertről Varga Endre a Musica Antiqua együttes vezetője.

Történelmi és zenetörténelmi érdekességek is elhangzottak, anekdoták, humoros összekötő szövegek is színesítették az estet, ahol Bach, Mozart, Strauss sőt huszadik századi és ír tradicionális dallamok is felcsendültek. Az együttes azonban nem csak a farsang miatt vidám: ez az esztendő az ünneplésé.

– Negyven éve alakult a Musica Antigua együttes. Szeptember végére tervezünk egy jubileumi hangversenyt és  cd felvételt is tervezünk-  árulta el Varga Endre, aki két évtizeddel ezelőtt vette  át az együttest az alapító Adorján Józseftől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!