Hírek

2017.04.27. 19:20

Rekorder raklapfestés Nagykanizsán

Nagykanizsa - A nulladik, azaz P-Nap nyitotta tegnap a város napját. Ennek keretében az egykori Olajbányász csarnokban közel ötszázan raklapfestésben új rekordot állítottak fel.

Benedek Bálint

Eredetileg a központi eseményeknek helyet adó Erzsébet térre hirdették meg a közösségkovácsoló eseményt, ám a bizonytalan időjárás miatt inkább nem kockáztattak.

A Zrínyi-iskola hatodik osztályosokból álló csapata egy mesehőst, csillámpónit festett a raklapra. Balról: Bálint Mónika Titanilla, Németh Sára Liza, Kelemen Sára és Tálosi Lili Fotó: Szakony Attila

- A város élen jár a rekordkísérletek terén, ami azt mutatja, hogy kreatív emberek lakják - mondta Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület vezetője. - A tömegszerűségi rekordkísérlet lényege, hogy az emberek egyszerre, egy helyen legalább öt percig folyamatosan valami nem hétköznapi tevékenységet végezzenek.

Az eredményhirdetést lapzártánk után tartották, ám mivel új rekordról van szó, a kanizsaiak valószínűleg teljesítették a követelményeket.

A P-Napot a Pannon Egyetem kanizsai kampusza, valamint a Pannonia-cégcsoport közösen rendezte. A festést követően az Erzsébet téren könnyűzenei produkciók szórakoztatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!