Hírek

2016.06.23. 19:10

Rendes "napközis" tábor - Egyedülálló a zalai kezdeményezés

Zalaegerszeg - Három héten át összesen százhúsz gyermeknek biztosítanak napi programokat a Gébárti-tónál.

Arany Gábor

A napközis tábor a megyei rendőr-főkapitányság kezdeményezésére és finanszírozásával jött létre, az országban egyedülálló módon.

A Mentsétek meg Gordont című játék egyik feladatát oldják meg a gyerekek Csizmazia Péter (középen) irányítása mellett. Kovács Sándor, Mézes Botond Csegő, Gaál Máté, Vizlendvai Lina, Paál Peggi (b-j)
Fotó: Pezzetta Umberto

Sznopek Veronika, a szervezet sajtószóvivője elmondta, a nyári idegenforgalmi szezon többletterhet ró a rendvédelmi szervezetek dolgozóira. A szülőknek kívántak segíteni azzal, hogy július 8-ig egy-egy hetes napközis tábort szerveztek általános iskolás gyermekeik számára. Ezt a rendőrök mellett a katasztrófavédelemnél és a büntetés-végrehajtásban dolgozók vehetik igénybe. Július 8-ig munkanapokon a negyven gyereket reggel a főkapitányság elől autóbusz viszi a gébárti-tavi kempingbe. Ott a főkapitányság szakembereinek irányítása mellett változatos programok várnak rájuk, egyebek mellett kreatív foglalkozások, rendőrségi bemutatók, vetélkedők, horgászat, strandolás, balatoni autóbuszos kirándulás, valamint sportolás. Emellett a szellem pallérozása sem marad el, ugyanis sakkot is oktatnak, valamint tanárok irányításával matematika, magyar és idegen nyelv gyakorlása is szerepel a délután négyig tartó programok között. A nap végén pedig buszra szállnak és a munkaidő lejártakor már a megyei rendőr-főkapitányság előtt várhatják szüleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!