Hírek

2017.02.23. 07:08

Rátámadtak a rendészre a javítóintézeti fiatalok

Nagykanizsa – Megtámadták a rendészt a javítóintézeti fiatalok, a napokban emeltek vádat ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és garázdaság, valamint rongálás miatt.

Arany Gábor

Az immár vádiratba foglalt történetről a Zala Megyei Főügyészség adott ki tájékoztatást. A két, 1998-ban született fiatal fiú a nagykanizsai Camping utcai javítóintézetben töltötte a garázdaság, rablás és más bűncselekmények miatt rájuk kiszabott javító intézeti nevelés büntetését. Időközben a bíróság különböző más bűncselekmények miatt immár végrehajtásában felfüggesztett  szabadságvesztésre ítélte őket.

A mostani vádirat alapját képező konfliktus 2016. szeptember 15-én délelőtt alakult ki az intézmény nappalijában. A két fiatal szóváltásba kerültek a csoportfoglalkozáson egyik társukkal. Feldühödött fiúk felugrottak, az asztalokat, székeket szétlökték és ökölbe szorított kézzel megindultak a társuk felé, de az egyik  oktató feltartóztatta  őket. A  rendész ezt látva a megtámadottat védelmébe vette, ám az egyik fiú mégis rájuk támadt.  A rendész a támadót fellökte, aki ettől  elesett és a szája is felrepedt. Ezután a védelmébe vett fiatallal a rendész nevelőszobába menekült, bezárta az ajtót és a többi rendésztől kért segítséget.  Kis idő elteltével a rendész megpróbált kinézni a szobából, ám ekkor a másik fiú nagy erővel berúgta az ajtót, nekicsapva a férfi homlokának, felrepesztve a bőrét. E közben a másik, felrepedt szájú fiatal  a nappaliban és a folyosón székeket, asztalokat dobált a nevelői szoba ajtajának. Végül sikerült a nekivadult párost megfékezni, ám az indulat nem szűnt meg teljesen bennük, mert amikor délelőtt az udvarra lementek, az egyik fiú dühében még az egyik pad lábával beverte az épületi folyosó három ablaküvegét. A rendész 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a nevelőszoba ajtajában, a bútorokban, és az ablakokban 100 ezer forint kár keletkezett.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség  az egyik fiú ellen  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és garázdaság  vétsége, míg a másik ellen  garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!