Hírek

2016.07.26. 12:31

Rendőrautónak hajtott, utána majdnem elgázolta az egyenruhásokat

Zalaegerszeg – Ittasan ült volán mögé, szándékosan a járőr autónak hajtott, sőt még a rendőröket is el akart ütni az a 20 éves fiatalember, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A vezetői engedéllyel nem rendelkező, közúti közlekedéssel kapcsolatos szabálysértések miatt  többször eljárás alatt állt és felfüggesztett szabadságvesztése miatt próbaidőn lévő H. Roland ez év április 19-én délután ült volán mögé. Járművére a zalaszentgróti rendőrök a türjei Vásártér utcánál figyeltek fel. A vádirat szerint a német hatósági jelzéssel ellátott Volkswagen Passat mögött 15 méterre megálltak az Opel Astra típusú szolgálati gépkocsival, bekapcsolták a megkülönböztető fényeket és hanggal is jelezték, hogy intézkednek a jármű vezetője ellen. Ezt azonban H. Roland nem akarta megvárni –  nem utolsósorban ittas állapota miatt. Hátramenetbe kapcsolt és nagy sebességgel a rendőrségi autónak tolatott; csak a szerencsén múlott, hogy a két járőr nem sérült meg. Ezek után a fiatal férfi autójával elrobogott Pakod felé. A rendőrök próbáltak a nyomában maradni, de az ütközésben a járművük oly mértékben megrongálódott, hogy kénytelenek voltak felhagyni az üldözéssel és Zalabér nyugati határában az út jobb szélére lehúzódva megálltak. Nem sok idő elteltével arra figyeltek fel, hogy a Volkswagen Passat Pakod irányából felbukkant. Nagy sebességgel és láthatóan bizonytalanul közeledett, mert a jármű többször is átlépte a felezővonalat. Ezt látva az járőrök – a volkswagenes menetiránya szerinti  bal oldalon –, a felezővonal mellé léptek és egyikük szabályos „állj!” karjelzést mutatott, ám ez semmilyen hatást nem váltott ki.  Az autós nem lassított, sőt a közel 130 km/órás tempóval robogva majdnem elsodorta a rendőröket, akik a padkára ugrottak, hogy a gázolást elkerüljék. Nem sokkal később azonban sikerült elfogni az autóst. Mint kiderült, a Volkswagen Passatra szerelt hatósági jelzést eredetileg másik járműre adták ki.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek miatt a fiatalemberrel szemben hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, nagyobb kárt okozó rongálás, egyedi azonosító jellel visszaélés, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására téve indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!