Hírek

2014.04.11. 14:15

Rendőrnek adták ki magukat

Zalaegerszeg - Rendőrként léptek fel, hogy ismerősüktől pénzt, drogot szerezzenek: nemrég emelt vádat ellenük a járási ügyészség.

Arany Gábor

A vádirat lényegét dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtszóvivője ismertette érdeklődésünkre.

dr. Pirger Csaba

A négy – 15-22 éves – zalaegerszegi fiatal tavaly augusztus 8-án határozta el, hogy egyikük kiskorú ismerősétől pénzt és Herbál nevű drogot szereznek. Ehhez K. Dominik telefonon a Béke ligetbe hívta a fiút azzal, hogy hozzon magával pénzt és drogot. Ő a kérésnek eleget tett, a parkban találkozott a két 15 éves fiúval, K. Dominikkel, N. Dániellel, leültek az egyik padra. Ekkor bukkant fel a csapat másik két idősebb, 22 és 19 éves tagja, V. Ádám és K. Csaba. Utóbbi nemzetőrjelvényes igazolványtartót vett elő és rendőrként léptek fel, mire – a megbeszélt koreográfia szerint – a két 15 éves fiú elfutott.

„Üldözésükre" nyomukba eredt V. Ádám. Ez után K. Csaba igazoltatni kezdte a kiskorú fiút, értékeit kipakoltatta, majd a visszatérő társával megmotoztatta. A gyerek zsebiből előkerült növénymaradványt V. Ádám így kommentálta: itt a két éved. E közben az „elmenekült" két fiú újra felbukkant, amire V. Ádám megint utánuk eredt. A második sikertelen üldözés után a „rendőrpáros" felajánlotta, értékekért cserében nem indítanak eljárást, mire a fiú 500 forintot ajánlott. Ezt ők kevesellték, és megfenyegették, az erőszaktól sem riadnak vissza. Közben újabb „üldözés" zajlott. A megszeppent fiú ekkor átadta a nyakláncát K. Csabának, aki közölte, még 3000 forintra tartanak igényt, és fiú szüleinél házkutatást fognak tartani a kollégái, majd útjára engedte. Az átverés részeként ez után K. Dominik többször felhívta a fiút és a szemére vetette, hogy miatta őket is beviszik a rendőrségre.

Az ügyészség zsarolásért emelt vádat a négy fiatal ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!