Hírek

2017.04.27. 12:41

Rendszám felismerő kamerák Nagykanizsán

Nagykanizsa - Az önkormányzat 20 milliós keretből bővítené a térfigyelő kamera rendszert, főként a város bevezető útjain.

Pásztor András

A tegnapi közgyűlésen a testület több önkormányzati tulajdonú társaság – Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt., VIA Kanizsa Városüzemeltető   Zrt., Kanizsa Uszoda Kft., Kanizsa Médiaház   Kft. – tavalyi mérlegbeszámolóját fogadta el.

Ezt követően három általános iskola igazgatói posztjára beérkezett pályázatról mondott véleményt a testület. A Kőrösi-Péterfy-iskola vezetésére Dobri Katalin és Smolcz Frigyes, a Palini-iskola irányítására Pápa Henriett és Suhai Zsolt, míg a Zrínyi-Bolyai-iskola igazgatói posztjára Faller Zoltán pályázott. A testület mindegyik pályázót alkalmasnak ítélte, a kinevezésekről az Emberi Erőforrások Minisztériuma dönt.

A kanizsai képviselő-testület tegnap a térfigyelő kamerarendszer bővítéséről is döntött. A rendelkezésre álló 20 millió forintos keretből összesen hát helyszínen – a Bajcsy Zsilinszky és a Rozmaring utca kereszteződésében, a Szepetneki, Bajcsai, Homokkomáromi Alkotmány  út bevezető szakaszán, a Teleki és a Laktanya út kereszteződésében, illetve a Camping  és Vár út kereszteződésében – telepítenének úgynevezett rendszámfelismerő kamerákat.

A testület tegnap beszámolót hallgatott meg a Völgy Alapítvány által működtetett pszichiátriai betegek  nappali ellátásáról,  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett családi napköziről.

A testület tegnap levette a napirendről Gábris Jácint (Jobbik) két önálló képviselői indítványát, mely egy közkegyelmi törvény kezdeményezéséről, illetve az európai béruniót célzó kezdeményezésről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!