Hírek

2017.01.20. 16:45

Rendszeresen verte a családját

Zalaegerszeg - A konfliktuskezelés módszereként rendszeresen erőszakot alkalmazott az a fiatal férfi, aki kiskorú veszélyeztetése és súlyos testi sértés miatt került bíróság elé.

Arany Gábor

- Kézzel, néha seprűnyéllel verte a fiúkat, és ha védeni akartam őket, engem is megpofozott. Hetente két-három alkalommal is előfordult - számolt be S. Rajmund viselkedéséről a volt élettársa dr. Gaider Bálint bíró kérdésére az egerszegi járásbíróságon zajlott tárgyaláson. Ezt már csak azután mondta el, hogy a fiatalembert a tárgyalóteremből kiküldték, mert a jelenlétében félt beszélni. - Eleinte jó volt a kapcsolata a fiaimmal, aztán a két kicsivel, a közös gyerekeinkkel is agresszívvé vált - tette hozzá, majd kérte, rendeljenek el volt párjával szemben távoltartást, mert a viselkedése miatt nem érzi magát tőle biztonságban most sem.A bűnösségét egyébként elismerő S. Rajmund másként látta a történteket. Szerinte minden problémájukat megbeszélték a párjával, a pénzüket is a gyerekekre költötték.

Arra a bírói kérdésre, hogy milyen célja van az életben, a férfi úgy reagált: - Megvenni nekik mindent, amire szükség van. Ha kell, segítek nekik felpróbálni a cipőt - tette hozzá. Utóbbit arra válaszolta, hogy szerinte mi a nevelés.

S. Rajmund állította, a konfliktusok onnan eredtek, hogy az asszony előző kapcsolatából származó három fiú kezelhetetlen volt, különösen miután kamaszkorba lépett a két idősebb. Úgy fogalmazott, bármit kért tőlük, nem tették meg, csak a számítógép előtt ültek. Nos, a most 27 éves férfi 2011 végén létesített élettársi kapcsolatot a háromgyermekes, férjétől elköltözött, nála 10 évvel idősebb nővel. Együttélésük öt éve alatt S. Rajmund több munkahelyen próbálkozott, de összesen hat hónapnál többet nem volt kenyérkereső foglalkozása. Segélyből és a gyerekek után járó támogatásból éltek, a pénzt azonban a szülők többnyire szükségtelen dolgokra költötték. A fiatalember viszonya eleinte jó volt az élettársa akkor még csak 5-10 éves gyermekeivel, ám ez megváltozott, különösen miután két közös fiúk is megszületett 2013-ban, illetve egy évre rá. A férfi kapcsolata az anyósával is megromlott, mert nagyobbik nevelt fiával korcsolyát lopatott tőle, ő ezért kitiltotta a férfit a lakásából.

Erre S. Rajmund megverte a fiút, ha átment nagymamájához, mert megtiltotta neki. Hasonló módon büntette mindenért. A kisfiú egészségét az állandó stressz kikezdte, a haja is hullani kezdett csomókban. A gyámhivatal 2014 őszén előírta, hogy a három iskoláskorú gyereket a csapi iskolába kell járatni, ám a szülők ennek nem tettek eleget. A pénz hiányára hivatkoztak, illetve arra, nem tudták, hogyan lehet eljutni az iskolába. A fiúk emiatt több száz órát hiányoztak. Ha mégis eljutottak az iskolába, akkor súlyos sérülések nyomait látták rajtuk a nevelők. Az egyiket S. Rajmund okozta a játék közben 2015. június elején: a középső fiú keze eltörött. Ő szólt szüleinek, hogy fájdalmai vannak, de nem vitték orvoshoz, iskolába küldték, onnan került másnap kórházba. Ez után a szülők nem vitték vissza kontrollra, a rögzítő gipszkötést S. Rajmund ismeretlen körülmények között távolította el a gyerek kezéről. Bár ezt a férfi tagadja.

A tárgyalást elnapolták, további tanúkat és szakértőket hallgatnak majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!