Hírek

2017.04.03. 19:07

A Facebook-on fenyegette meg a zalai polgármestert

Az internetes közösségi oldalon is szidalmazta és fenyegette a polgármestert az a férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat tettéért.

Arany Gábor

A főügyészség által kiadott tájékoztató megfogalmazása szerint az egyik dél-zalai faluban élő B. László a polgármesterrel került konfliktusba. A férfi és családja évtizednél hosszabb ideig művelte az állam, majd 2007-től az önkormányzat tulajdonában álló külterületi ingatlant. Erre 2011 decemberében 2014. október végéig tartó használati szerződést kötöttek. A határozott idő lejártával megszűnt a szerződés, újabbat nem kötöttek, mert a kérdéses ingatlant is érintően az önkormányzat tavat és szabadidőparkot létesített, megszűnt a művelés lehetősége.

Ezt rossz néven vette B. László és azt is sérelmezte, hogy a polgármester őt és családját nem kérdezte meg a területre tervezett beruházással kapcsolatban. Nemtetszésének nyilvánosan is hangot adott: a vádiratba foglaltak szerint 2014-ben és 2015-ben a polgármester által üzemeltetett italboltban többször is szidalmazta őt. Ezenkívül szemére vetette, hogy polgármesterként elvette a földjüket, és megfenyegette, hogy ezért fel fogja jelenteni. Ennyivel azonban a férfi nem elégedett meg, a polgármester eljárását tavaly november 23-án a világhálón is kifogásolta. Nyilvános közösségi oldalán több bejegyzést tett közzé, ezekben dehonesztáló jelzőkkel és különböző vádakkal illette a polgármestert és fenyegetést is megfogalmazott. A bejegyzéseket nemcsak a faluvezető, hanem sokkal többen, legalább négyszázan - köztük helybeliek is - olvasták. A szöveget néhány óra múlva törölte oldaláról B. László.

A tevékenységével kapcsolatban közzétett állítások alkalmasak voltak arra, hogy a becsületét csorbítsák, társadalmi megbecsülését sértsék, ezért a polgármester feljelentést tett.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, a férfi ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt emelt vádat a lenti járási ügyészség.

Megerősített információink szerint az eset egyébként Resznek községben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!