Hírek

2015.05.06. 17:13

Rettegésben tartotta a családját - Vádat emeltek a zalaszentgróti férfi ellen (Frissített)

Zalaszentgrót – Rettegésben tartotta a családját az a 46 éves férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádiratba foglaltak szerint a lopásokért és kiskorú veszélyeztetése miatt elítélt I. Ferenc vagyon elleni és családjával szemben elkövetett bűncselekmények miatti előzetes letartóztatásából 2014. szeptember 5-én szabadult. A férfi az italozó életmódján ezt követően sem változtatott, a mindennapos vitákon túlmenően családját rendszeresen azzal fenyegette, hogy „kipusztítja” és elviteti őket.

Ilyen előzmények után tavaly december 12-én este tizenegy óra tájt, amikor hazaért családjával, az ittas állapotban lévő I. Ferenc összevitatkozott gyermekeivel. A hangoskodását szóvá tevő fiát fojtogatni kezdte, amit a csak felesége közbelépésére hagyott abba. Ez után lefejelte a lányát, majd miután felesége emiatt kérdőre vonta, összepakolta a lakásban az ágyneműket és az udvari tárolóban elzárta. E közben a nyomába eredő fiába is belerúgott. Családtagjai csak rendőri segítséggel tudtak visszajutni a lakásukba. A gyerekek a bántalmazástól könnyű sérüléseket szenvedtek.

A férfi négy nappal később újra vitába bonyolódott a lányával a család kutyája miatt. Az állatba belerúgott, és az emiatt rászóló lányát ismét lefejelte.

Ezt megelőzően két nappal a férfi már megpróbálta a családját kizárni a lakásukból. Az asszony a gyerekeivel december 14-én délután tért haza rokonlátogatásból, de a lakásukba nem tudott bemenni, mert I. Ferenc a zárat kicserélte és csak rendőri felszólításra adta át az új kulcsokat. A férfi ráadásul aznap a lakásban leszerelte a vízcsapokat, elzárta a főcsapot, hogy családja ne tudjon tisztálkodni, vizet inni. Ezen kívül bezárta a fáskamra ajtaját, hogy ne tudjanak fűteni se, és mindezzel csak a kiérkező rendőrök felszólítására hagyott fel.

Az ügyészség megállapítása szerint I. Ferenc magatartásával fokozott mértékben veszélyeztette a gyermekei testi, értelmi, erkölcsi, érzelmi fejlődését.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint I. Ferenc ellen két rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint két rendbeli testi sértés, illetve magánlaksértés miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség.

dr. Pirger Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!