Hírek

2017.04.29. 18:53

Rezsicsökkentés és nemzeti hatáskör - Sajtótájékoztató a nemzeti konzultációról

KESZTHELY - A hatósági energiaárak eltörlésére készül az unió, e terv a rezsicsökkentés eltörlését eredményezi - erről is szólt Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Nemzeti Konzultációról tartott sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

A migránshelyzet kapcsán kifejtette: az  Európai Parlament bizonyos pártjai a bevándorlás mellett vannak és komolyan támadják Magyarországot. Hozzátette: hazánkban  is lehet látni, hogy  vannak olyan, külföldről finanszírozott   civil szervezetek, melyek befolyással vannak a bevándorláspolitikára.

Manninger Jenő a Nemzeti Konzultációról tartott sajtótájékoztatót

A Nemzeti Konzultáció kérdései közül Manninger Jenő a rezsicsökkentésről is bővebben szólt. Elmondta: az Európai Bizottság célja egy energiaunió létrehozása. Ennek egyes részeivel (például az energiaellátással kapcsolatos tervekkel) Magyarország is egyetért, ám vannak nemzeti hatáskört veszélyeztető tervek.

– Meg akarják szabni, hogy milyen szabályok szerint legyen piaci árszabályozás. A magyar emberek már megtapasztalhatták, hogy amikor monopolhelyzetben van egy cég, akkor a központi árszabályozás azt jelenti, hogy magasabbak lesznek az árak. Ha ezt Brüsszel ránk kényszeríti, akkor megvan a veszélye, hogy a piaci árszabályozásnál nem tudjuk megvédeni a rezsicsökkentéssel elért árakat.

Az árszabályozás nemzeti hatáskörben kell hogy maradjon- elemezte a politikus. Felhívta a figyelmet, hogy a kérdőív kitöltésével mindenki kifejtheti véleményét: a válaszokat május 20-ig várja a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!