Hírek

2016.09.23. 11:44

Riadalom a játszótéren

Nem értették a helyzetet pénteken a megyeszékhelyi játszótérre érkező anyukák, szülők, nagyszülők, akik két egymásnak ellentmondó feliratot olvashattak.

Arany Horváth Zsuzsa

Az egyik szerint szeptember 26-án, hétfőn permeteznek a területen, a másik szerint pedig frissen permetezett a zöldfelület. Aggódtak a gyermekeik egészségéért.Mint kiderült, az önkormányzat valóban hétfőre rendelte meg az esedékes permetezést az általa megbízott vállalkozótól, az erről szóló jelzést ők helyezték ki.

Azonban, mint az arra járóktól megtudtuk, már csütörtökön délelőtt zajlott permetezést, s ezután az egyik édesanya írt cédulát arról, hogy frissen permeteztek, ezzel kívánta figyelmeztetni szülőtársait.

- Jószándékú félreértés történt - mondta lapunknak Tóth Gábor, az önkormányzattal szerződéses viszonyban álló kft. ügyvezetője.

- Csütörtökön teljesen ártalmatlan, emberre, állatra veszélytelen permezetést végeztünk a mohák ellen, sima vízben oldott vassal. Ám ezt is felfüggesztettük, amikor értesültünk az ott lévők aggodalmáról.A soron következő hétfői permetezés során pedig a játszóteret be is zárják, csak a vegyszer felszívódása után nyitják ki újra.  Erre kell tehát figyelniük a játszóteret igénybe vevőknek.Fotó: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!