Rosszullétek az üzemcsarnokban - vizsgálatot folytat a kormányhivatal

2017. augusztus 08., 13:39 szerző: Zalai Hírlap
komment
Zalaegerszeg - A Zala Megyei Kormányhivatal munkaügyi és munkavédelmi osztálya vizsgálatot folytat a Flextronics zalaegerszegi gyáregységében vasárnap este történt balesettel kapcsolatban - tájékoztatta lapunkat a kormányhivatal.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az előzetes adatok szerint az üzemcsarnokban egy külső vállalkozó padlófelújítást, műgyantaöntést végzett. A munka során felhasznált vegyi anyag kipárolgott a munkahely légterébe és a gépsorok mellett dolgozók feltehetően ezt az anyagot lélegezték be és ez okozta a rosszullétüket, amely jellemzően fejfájás, hányinger, köhögés volt.

A munkavédelmi hatóság vizsgálja a munkavégzés, a padlófelújítás körülményeit - áll a tájékoztatóban.

A kormányhivatal jelezte: a vizsgálat során az összeszerelő üzemtől kapott információk alapján az üzem elsősegélynyújtói összesen 27 embert láttak el a mentők kiérkezése előtt. Minden dolgozót, aki rosszullétre panaszkodott, rendkívüli orvosi vizsgálat keretében a foglalkozás-egészségügyi szolgálat vizsgálni fogja.

A kormányhivatal információi alapján valamennyi dolgozó jelenleg jó állapotban van. A vizsgálat eredményei a későbbiekben várhatóak.

Jelenleg az üzem biztonságos, hétfőn reggel a munkakezdés a dolgozók tájékoztatása mellett rendben elindult - zárul a kormányhivatali tájékoztatás.

Zalai Hírlap

2017. augusztus 08., 13:39 szerző: Zalai Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...