Hírek

2017.08.31. 15:50

A kecskék és a juhok a patakot is megtisztítják

PÓRSZOMBAT Kecskéket és juhokat tartanak, valamint kertet is művelnek a településen a Start-munkaprogram keretében. A termés a falu rendezvényein kerül az asztalokra.

Korosa Titanilla

Az elmúlt évben vágott bele először a programba a település, közösen a szomszédos Szilvágy és Kálócfa önkormányzataival. Idén pedig már önállóan folytatták az elkezdett munkát öt foglalkoztatott bevonásával.

- Tavaly belevágtunk az állattartásba kecskékkel, juhokkal és tojótyúkokkal - tájékoztatta lapunkat Tánczos László polgármester. - Idén már csak a négylábúak maradtak, nyolc-nyolc kecske és birka, amelyekkel a programba bevont füves területeket tartatjuk tisztán. Továbbá a Medes-pataknál is igyekszünk legeltetni az állatokat, mivel itt elég sűrű, gazos a növényzet, ami akadályozza a patak vizének szabad áramlását.

Kecskéket és birkát tartanak - mutatja Tánczos László Fotó: A szerző

A polgármester arról is beszélt, hogy az állatok tartása mellett ebben az évben kerttel bővítették a tevékenységüket, felhasználva az eddig üresen álló önkormányzati területet.

- Az önkormányzati hivatal mögötti terültet szántottuk fel erre a célra - folytatta Tánczos László. - Paprikát, paradicsomot, uborkát, burgonyát, borsót és más konyhakerti zöldségeket ültettünk el. Jól is sikerült az első próbálkozás, szépen teremnek a zöldségek és dolgozóink is szívesen munkálkodnak a kertben.

A polgármester hozzátette: egyik foglalkoztatott afféle saját juhászként az állatokat legelteti és ügyel rájuk, a többiek dolgoznak a kertben, de rendben tartják még a temetőt és a köztereket is. A megtermelt zöldségeket pedig a település rendezvényein használják majd fel, illetve a dolgozók kapják, egyelőre a zöldségek értékesítését nem tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!