Hírek

2017.05.16. 13:08

Saját géppel és brigáddal is végzi a kátyúzást a VIA

NAGYKANIZSA - Amint jóra fordul az időjárás, úgy szaporodik a városüzemeltető társaság munkája is. A VIA Kanizsa Zrt. dolgozói megkezdték a kátyúzást, sőt a buszmegállók, illetve a játszóterek felújítása is indul.

Pásztor András

Mint azt Fitos István, a városüzemeltető társaság vezérigazgatója elmondta: a kátyúzások nagy részét saját géppel és emberekkel végzik, jóllehet külső vállalkozó is besegít a munkába.

– Nem véletlenül szereztünk be a közelmúltban egy olyan munkagépet, amelyhez aszfaltmaró adapter is csatlakoztatható – magyarázta Fitos István.

– A kátyúzások nagy részét így cégen belül is képesek vagyunk megoldani. Terveink szerint a nyári időszakban közel 20 millió forint értékben tudunk majd kisebb-nagyobb útjavításokat végezni. A brigádok jelenleg a kiskanizsai városrészben dolgoznak, majd a többi peremterület is sorra kerül. Ezzel párhuzamosan vállalkozót is megbíztunk, hiszen közel 130 kilométernyi belterületi, illetve 150 kilométernyi külterületi útszakaszt kell kezelnünk.

Képaláírás: Rácz László (balról), Plántek József és Vajda Csaba tegnap éppen Kiskanizsán a Jakabkúti utcában készítette elő a kisebb-nagyobb gödröket az aszfaltozáshoz      Fotó: Szakony Attila

A vezérigazgató elárulta: a kátyúzások mellett a napokban az útburkolati jelek átfestése is megtörtént városszerte mintegy 5.6 millió forintból. Ezzel kapcsolatban fontos információ, hogy heteken belül megszűnhet a balra kanyarodás a Huszti téren a járási hivatal felé. Az indoklás szerint egyrészt túl balesetveszélyes, másrészt a forgalmat jelentősen lassító ez a manőver, így a záróvonalat rövidesen meghosszabbítják ezen az útszakaszon.

– Emellett rövidesen nekilátunk a buszmegállók és a játszóterek felújításának is – folytatta Fitos István, aki hozzátette: az idei évben 60 darab buszmegálló renoválására kerül sor, főleg festésre, üvegezésre és az oldalfalak javítására kerül sor. – Nemrég a játszóterek állapotát is felmértük, s arra jutottunk, hogy a régi, nem szabványosítható eszközöket elbontjuk, ami pedig felújítható, javítható, azt természetesen rendbe tesszük.

A vezérigazgató azt is elárulta: már tervezés alatt van a Teleki utcai gyalogátkelőhelyek új megvilágítása is. A kandeláberek áthelyezését követően LED-es fényforrások világítják majd a területet, ami a mostaninál sokkal jobb láthatóságot biztosít.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!