Hírek

2017.06.03. 17:00

Sárkányok suhantak a tó vizén

Nagykanizsa - Pénteken, s szombaton is remek idő kínálkozott egy kis evezéshez, így mindenki jól érezte magát a már kilencedik alkalommal rendezett Sárkányhajó Roadshow selejtezőjén a Csónakázó-tónál.

Pásztor András

Pénteken az általános- és középiskolás csapatok versenyét rendezték a tavon, míg szombaton a felnőttek is összemérhették erejüket és tudásukat. A végig szikrázó napsütésben zajló országos verseny kanizsai selejtezőjére összesen 22 iskolai csapat, illetve 22 felnőtt egység jelentkezett.

– Pénteken a srácok hozták a kötelezőt, hiszen évek óta a Thúry György SZKI diákjai nyerik a kanizsai középiskolák versenyét, sőt tavaly az országos döntőben is a mieink diadalmaskodtak – mondta büszkén Barbalics László, a 10 fős legénység felkészítője, aki szombaton maga is hajóba szállt, hogy tanártársaival együtt bizonyítson.

– Nagyon nagy buli ez a verseny, főleg ha vesszük magunkat annyira komolyan – mondta lihegve az egyik futamot követően Gál Zsolt, aki 20 fős baráti társasággal vágott neki a 200 méteres távnak.

A Vaslapátok csapata szinte mindent kiadott magából
Fotó: Gergely Szilárd

– Én már a táv felénél elfogytam, de azért célba értünk – vette át a szót Domina Balázs, aki mint mondta: alig várja, hogy a komoly erőkifejtést pár üveg sörrel kompenzálja.

– A Csónakázó-tó és környezete fantasztikus helyszín, nem véletlen, hogy az országos döntő előtti hét előselejtező egyik állandó állomása a kanizsai – hangsúlyozta Patyi Melinda, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Sárkányhajó részlegének szakmai vezetője.

Az általános iskolások versenyét az 5-6. osztályos korcsoportban a Zrínyi Sárkányok nyerték, mag a 7-8. osztályos korcsoportban a Bolyai Sárkányok diadalmaskodtak. A középiskolások korcsoportjában a Keri Junior végzett az élen. A baráti társaságok kategóriában a Húsz Lóerő csapat nyert, míg a cégek és települések kategóriában idén a Vaslapátok csapata és a Borzongató legénysége nyert. A kategóriák 1-3. helyezettjei jogot szereztek a szeptemberben megrendezésre kerülő sukorói döntőn való résztvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!