Hírek

2016.12.19. 16:27

Segítségnyújtás nélkül hajtottak el a balesetet okozó sofőrök

Zalaegerszeg – Baleset okoztak, de megállás nélkül elhajtottak azok az autósok, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Tavaly október 14-én este tíz után a kanizsai Teleki úton közlekedett Opel Astra gépkocsival egy 18 éves fiatalember. Intenzíven hullott az eső, a gépkocsi szélvédője bepárásodott, így a 40-50 km/órás tempóval hajtó sofőr a Laktanya utcai kereszteződésnél nem vette észre az átkelő gyalogost párt, és az elöl haladó férfit elütötte. A sofőr ez után lassítás nélkül elhajtott, az autóját garázsba vitte, majd másik gépkocsival tért vissza, ott érdeklődött az intézkedő rendőröktől, hogy mi a következménye a helyszín elhagyásának. Ezt követően hazament és édesanyjával együtt jelentkezett a rendőrségen. A gyalogosnak több helyen eltörött a lába.

Előzésben lévő gépkocsira előzött rá és balesetet okozott az a középkorú férfi, aki szintén megállás nélkül elhajtott. A 74-es főúton Egervár után a gősfai elágazó előtt nem sokkal történt a baleset idén szeptember 23-án délután fél négy tájt. Vasvár felé tartva egy Opel Corsa Van előzésébe kezdett a mögötte haladó Mitsubishi vezetője. A manővert szabályosan jelezte és már a lehagyni szándékozott Opel mellé ért, amikor mögöttük felbukkant a BMW X6-os. Ennek vezetője pillanatokkal korábban már leelőzött egy Toyota személyautót, ám nem tért vissza a jobboldali sávba, hanem próbálta lehagyni az előtte haladó két kocsit is és rájuk előzött. Eközben azonban az autója oldalával nekiütközött a Mitsubishinek, az pedig ettől az Opelnek csapódott. Utóbbi a baloldali árokban kötött ki, vezetője könnyebben megsérült, Mitsubishi pedig megpördült de az úton maradt.  A BMW-s elhajtott, később azt állította, nem észlelte a balesetet, aminek némileg ellentmondott, hogy az autója oldala is  megsérült, amikor nekiütközött a másik kocsinak.

A történtekről tájékoztatva a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a két sofőr ellen segítségnyújtás elmulasztása, illetve közlekedési baleset okozása miatt emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!