Hírek

2017.06.30. 18:40

Semmelweis-napi ünnepség Nagykanizsán

KÖRKÉP A Semmelweis-nap a honi egészségügy legnagyobb ünnepe, ez alkalomból pénteken a Kanizsai kórház is megemlékezett az anyák megmentőjéről.

Benedek Bálint

Nagykanizsán a Kanizsai Dorottya Kórház a hagyományokhoz hűen a Csónakázó-tó mellett tartotta a Semmelweis-napi ünnepségét, melynek keretében családi nappal várták a dolgozókat és hozzátartozóikat.

- Már 132. éve, hogy a városban szervezett keretek között működik gyógyító intézmény, mely napjainkra erős bástyájává vált hazánk egészségügyi rendszerének - emlékeztetett ünnepi beszédében dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos. - Kórházunk büszke lehet a felkészült, magas színvonalon tevékenykedő szakdolgozóira, doktoraink kiemelkedő orvosi hitvallására. A gárda helytállása, kitartása, együttérzése és mosolya nélkül az egészségügyi ellátó rendszer csak lelketlen nagyüzem lenne.

Dr. Brünner Szilveszter elmondta: az elmúlt év rengeteg pozitívumot hozott, az eddigi jövedelememelkedés folytatódik. Ezen kívül 254 millió forintos állami támogatással befejeződött a konyhafelújítás, az ősz folyamán indul a pszichiátriai gondozó hálózat fejlesztése.

Cseresnyés Péter államtitkár a nagykanizsai rendezvényen kiemelte: az intézményben folyó magas szintű munkát megbecsüli az állam, évek óta újabb beruházásokról, fejlesztésekről és eredményekről számolnak be.

Az eseményen több elismerést átadtak. A legértékesebb Semmelweis-díjat ezúttal dr. Matoltsy András, a 82 ágyas belgyógyászati osztályvezető főorvosa érdemelte ki.

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház további kitüntetettjei:

Főorvosi kinevezések. Intenzív Therápiás osztály: Dr. Peszleg Norbert

Adjunktusi kinevezések. Gyerekosztály: Dr. Olosz Réka.

Neurológia és Stroke osztály: Dr. Al-Khatib Amjad.

Főigazgatói dicséretek. Pszichiátriai osztály: Modrovics Beáta.

Informatikai osztály: Borcsek Márk.

Traumatológiai osztály: Szijártóné Gódor Teréz.

Gyerekosztály: Tóthné Varga Tímea, dr. Rada Éva.

Betegszállítás: Bolla Zoltán. Kp. Labor: Herczeg Sándorné.

Újszülött részleg: Szentesné Hökkön Szilvia.

Fül-Orr-Gégészet: Várfalvi Judit.

Mozgásszervi Rehab.: Némethné Dombi Melinda, Dériné Mátés Beáta.

Gondnoki csoport: Császár Tibor.

Üzemeltetés: Horváth Péter.

Szállítási csoport: Zsinkó József.

Pénzügy: Üst Ildikó.

Titkárság: Sneffné Huszár Veronika.

Neurológia: Gulyásné Lovrencsics Gyöngyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!