Hírek

2016.11.23. 15:28

Serdülő lányát zaklatta hónapokon át az apa

Zalaegerszeg– Serdülő lányát zaklatta az a 37 éves nagykanizsai férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A férfi élettársi kapcsolata 2007-ben szakadt meg, a kislánya akkor volt három és fél éves volt. Elköltözése után a férfi a gyermekkel rendszeresen tartotta a kapcsolatot, ami szeretetteljes, kiegyensúlyozott volt. A vádiratba foglaltak szerint 2015-től munkája miatt az apa havonta találkozott lányával, akit először saját édesanyja lakásába vitt, majd tavaly nyártól panziókban foglalt maguknak szállást és az egész hétvégét együtt töltötték. Ezeken a több napos találkozókon már megpróbált serdülő korú lányához  szexuálisan közeledni. Mellét, derekát, altestét fogdosta, a meztelenre vetkőzött gyermek lábait széttárta, nemi szervét dicsérő jelzőkkel illette, ujjaival megérintette. Emellett előfordult, hogy saját nemi szervét mutogatta, önkielégítést végzett a gyerek előtt, sőt a közösülésre is kísérletet tett.

A kislány tiltakozott, sírt és sikoltozott, próbált kitérni apja közeledése ellen, de ő megfenyegette, hogy megveri, az édesanyját és kishúgát pedig megöli, ha ellenáll az aktusnak, vagy bárkinek beszél a történtekről. A férfi többször szerelmet vallott a lányának és a viszonzást is elvárta. Tavaly karácsony előtt fenyegetéssel még arra is rávette, hogy a nemi szervéről küldjön neki fényképet és cserébe sajátjáról küldött neki többet is. A gyermek nagyon szégyellte a történteket, ezért és apja fenyegetései miatt nem mert senkinek beszámolni a havonkénti találkozások alkalmával történtekről. Ez év február 13-án egy nagykanizsai panzióban töltötték az időt, amikor a férfi ittas állapotában trágár módon szólította fel lányát szexuális aktusra.

Ehhez levetkőzött, és kiabálva ugyanerre utasította lányát, aki tiltakozott, mire az apja megütötte, megszorította a nyakát, hogy bemutassa, miként öli meg majd gyermeke anyját. Hiányos öltözete dacára menekülőre fogta a kislány, bár apja hajánál fogva próbálta visszatartani, majd meztelenül eredt a nyomába. Ezt meglátva a panzió recepciósa értesítette a rendőrséget, és amíg megérkeztek a járőrök, a gyerek mellett maradt. A történtekről kislány nem mert nekik beszámolni, hanem rosszullétet színlelt és az anyját kérte oda. Pár héttel később a férfi megint a nagymama lakásába vitte a lányát, és újra megpróbált hozzá szexuálisan közeledni, emiatt a gyerek többet nem akart találkozni vele.

A férfi a személyes találkozók mellett egyre sűrűbben hívogatta lányát. Tette ezt olyan gyakran, hogy már nem csak a gyermek mindennapjait, de a környezetében élőket is zavarta. A beszélgetésekkor a férfi rendszeresen elszámoltatta, hogy kivel, mivel tölti az idejét. Azzal gyanúsította meg, hogy más férfiakkal él nemi életet. Tolakodó érdeklődésére jellemző hogy 2015 novemberétől bő három hónap alatt 1840 alkalommal hívta fel lányát. A panzióbeli affér után ez még sűrűbbé vált, június közepéig 3886 esetben tárcsázta a lánya számát, ebből 140-szer éjjel.

Ezenkívül az interneten és a hozzátartozók segítségével próbált a kislány mindennapjaiba beavatkozni, bár volt élettársa is figyelmeztette. Tolakodó érdeklődését az édesanya megelégelve a gyerektől megvonta az internet hozzáférést, végül elvette a telefonját is. Miután az apa nem tudta elérni a lányát, a róla készült kompromittáló felvételt június közepén elküldte a gyerek egyik unokatestvérének azzal a szöveggel, hogy a kislány rendszeres szexuális élet él a nagyapjával, anyja élettársával, esetleg más férfiakkal. A rokongyerek megmutatta az anyának a fotót, aki rákérdezett lányára, ő meg már nem tudott kitérni és beszámolt arról, min ment keresztül 2015 nyarától.

A történtekről tájékoztatást adva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, zaklatás, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!