Hírek

2016.04.17. 11:51

Sok kutyát és macskát ivartalanítottak a tavaszi akció során

Nagykanizsa – Több tucat kutyát és macskát ivartalanítottak az elmúlt hetekben az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület tavaszi akciójában.

Szabó Zsófia

Maros Sándorné, az egyesület titkára felidézte: 2010-től szerveznek rendszeresen ivartalanítási programokat. Tavaly óta pedig évente két alkalommal, tavasszal és ősszel is.

A gazdáknak házi kedvenceik „kampányban” történő ivartalanítása minimális anyagi teherrel járt. A kutyák esetében 8 ezer forintot, míg a macskáknál 5 ezer forintot kellett fizetni a műtétekért a tulajdonosoknak. A fennmaradó részt, amely az önerőnek egyébként sokszorosa, az állatotthon saját kasszából és az adó egy százalékából befolyt összegből fedezte.

Dr. Fekete Ágoston állatorvos (jobbról) és Cserjés Veronika asszisztens éppen Pillét , 8 éves keverék kutyus műti

– Három esztendeje pedig egy német állatvédő szervezet, a Tierheimleben In Not is pénzügyi segítséget nyújt az akcióhoz. A mostani ivartalanítást mintegy 1200 euróval támogatták – mondta Maros Sándorné.

A műtéteket nyolc állatorvos végezte. Az elmúlt években sok kanizsai kutyus és cicus esett át operáción, éppen ezért most elsősorban a vidékről érkeztek kis négylábúak ivartalanítása volt a fő cél.

– A program célja változatlan: a túlszaporulatot kívánjuk megelőzni. A sikerességet híven tükrözi, hogy az elmúlt hat évben csökkent a menhelyre kerülő kutyák, macskák száma – jegyezte meg az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület titkára.

Ugyanakkor egy aktuális, szomorú esetről is beszámolt Maros Sándorné. Nemrégiben a menhely közelében, kikötözve hátrahagytak egy olyan kutyust, akin jól látszott, hogy a közelmúltban szült. A kiskölyköket sehol sem találták a menhely munkatársai. Viszont a „gazdit” sem, aki ily’ módon szabadult meg kutyájától

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!