Hírek

2015.10.21. 16:11

Sok pénz jár ki nem vett szabadság után

Zalaegerszeg – A Demokratikus Koalíció helyi szervezete aggályosnak tartja, hogy a politikusok a ki nem vett szabadságukat megválthatják.

Arany Horváth Zsuzsa

„Miközben a polgármester és az előző városvezetés tagjai milliókat vesznek fel a ki nem vett szabadságaik után, a napi 8 órában dolgozó közmunkásoknak be kell érniük havi 50 ezer forinttal” – fejtették ki sajtótájékoztatón tegnap a DK-aktivisták.

– A munkások jó hányada minimálbérért dolgozik, közben a polgármester és az előző városvezetés tagjai a ki nem vett szabadság után milliókat kapnak. Kórház, iskola, óvoda vagy szociális ügyek kapcsán halljuk, nincs pénz, de láthatóan mindig van pár millió fideszes vezetőknek – mondta Keresztes Csaba, a DK választókerületi elnöke. Hozzátette:  – Gyutai Csaba, Balaicz Zoltán és Doszpoth Attila csaknem 3 millió forintot vett fel. A DK úgy véli, a városi költségvetés nem engedhetné meg ezt a kiadást, amikor szociális feszültségek érzékelhetők. Megélhetését biztosítani képtelen, a polgármesteri hivatalhoz forduló nő elutasító választ kapott, ezután civil szervezet oldotta meg ingyenes étkeztetését - mondta.

Balaicz Zoltán polgármester lapunknak jelezte, ő jótékony célra azonnal átadta az összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!