Hírek

2015.06.23. 18:14

Sokaknak segíthettünk

Zalaszabar - Lezárult lapunk, a Szabadics család és a Holnapocska Tábor közös „Segíts, hogy segíthessünk!” programja kedden Zalaszabaron.

Benedek Bálint

A program keretében több tucat beteg gyermek és családja történetét ismerhették meg olvasóink.

A táborban kedden, ottjártunkkor éppen ötven fiatalt láttak vendégül. Dr. Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológusa elmondta: ötödik éve szervezik a speciális gyógyuló tábort az országban kezelés alatt álló daganatos és leukémiás gyermekeknek.

– Az aktív kezelés befejezése után élményterápián vesznek részt a fiatalok – folytatta. – A táborban a Szabadics család saját erőből több mint 200 millió forintos fejlesztést hajtott végre, számos új élményelem került a parkba. Komoly előrelépés az is, hogy az előző évek jó tapasztalatai alapján az állam felkarolta ezt a kezdeményezést, beillesztette az Erzsébet táborok sorába, és a támogatásukkal együtt megdupláztuk a résztvevők számát.

Most ötven, daganatos betegségben szenvedő gyermek pihen és gyógyul a Holnapocska táborban. A testvéreikkel együtt jöttek. Fotó:: Benedek Bálint

A Szabadics család és a Holnapocska Tábor üzenete a Zalai Hírlap lapigazgató főszerkesztője szerint kivételes a maga nemében. Virrasztó Zsolt a „Segíts, hogy segíthessünk!" program lényegéről beszélt.

– Fontos volt, hogy mi magunk találjuk meg azokat a családokat, akik önhibájukon kívül kerültek kilátástalan helyzetbe, s a nyilvánosság segítségével igyekeztünk támogatókat gyűjteni számukra – említette. – Sikeres volt a program, hiszen számos olyan családot és gyermeket mutattunk be az újságban, akik segítségre szorultak, s több millió forint gyűlt össze számukra.

 

Szabadics Zoltán elismeréssel szólt a lap munkájáról, és hozzátette: a programon keresztül az emberek elkezdtek egymásra figyelni, ez hozta meg a közös sikert.

Címkék#Zalaszabar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!