Hírek

2015.09.01. 18:22

Sorozatban lopott a két munkanélküli

Keszthely – Bevásárlóközpontok üzleteit fosztogatta az a két férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 41 éves, többször büntetett, zalaegerszegi  F.  József  és a keszthelyi,  büntetlen előéletű, 28 éves R. Roland  előzetes megbeszélés után ez év április 13-án indult "bevetésre".  A munkanélküli és jövedelemmel nem rendelkező két férfi a  Stop Shop bevásárló központ boltjait tüntette ki figyelmével. A drogériába betérve  parfümök után érdeklődtek, majd magukra maradva egy harmincezer forintos illatszerről R. Roland takarásában F. József  eltávolította az áruvédelmi eszközt és a kabátjába rejtve ellopta. Innen cipőboltba mentek, ahonnan négyezer forintos pénztárcával távoztak , fizetés nélkül. Az Alphaparkban folytatták, a sportboltban 12 ezer forint értékben zoknikat emeltek el, majd a közeli drogériából nyolcezer forintos parfümmel távoztak, mindenhonnan fizetés nélkül.  A beszerzést a divatáruboltban folytatták, ahonnan  tizenegyezer forintot érő farmernadrágot loptak el. Innen a közeli áruházba tértek be, ahol F. József hét decis likőrt emelt el R. Roland takarásában, majd utóbbi ásványvizet és sört vett alibiből.  Ebből a boltból azonban nem sikerült kijutniuk, mert a biztonsági őr feltartóztatta őket.

A helyszínre hívott rendőrök a két férfinél a likőr mellett megtalálták az előző helyeken ellopott holmikat is. Mint kiderült, előtte két nappal  F. József  többször is lopott; hét alkalommal tért be  egy keszthelyi szupermarketbe és ruházatába rejtve édességeket, felvágottat, szeszes italokat hozott ki fizetés nélkül.  A látszat kedvéért néhány kisebb értékű holmit kifizetett, hogy ne legyen feltűnő a többszöri visszatérése.  Azon a napon 66 ezer forint értékű portékát lopott el a szupermarketből.  Az április 13-ai  lebukásuk után két nappal kora este F. József  pedig  újra próbálkozott ugyanabban  a szupermarketben és egy üveg, 7300 forintot érő whisky-vel távozott volna fizetés nélkül, de a biztonsági őr feltartóztatta.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba arról tájékoztatta a szerkesztőségünket, hogy a két férfi ellen több rendbeli, különbözőképpen minősülő lopás miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!