Hírek

2016.12.06. 12:22

Sorozatban törtek be

Keszthely – Tízmillió forintnál is gazdagabb zsákmányra tett szert az a három huszonéves fiatalember, aki 2016 áprilisától kezdve heteken át fosztogatott garázsokat, lakóépületeket.

Arany Gábor

A többszörösen büntetett, 24 éves keszthelyi V. Ronald és hasonló korú, illetve előéletű két társa, a keszthelyi S. Dezső, valamint a bázakerettyei G. Dániel a Balaton-parti városban és környékén, illetve Bázakerettyén ténykedett. A nemrég vádiratba foglaltak szerint például április végén Bázakerettyén az ablak betörésével jutott be egy műhelybe V. Ronald és G. Dániel. Fúrógépeket, láncfűrészt vittek magukkal, közel 600 ezer forint értékű zsákmánnyal távoztak. Keszthelyen két garázssort is felkerestek.

A Fodor utcában az egyik gépjárműtárolóból tíz szerszámgépet vittek el és okoztak ezzel a tulajdonosnak 230 ezer forint kárt. A Szent Miklós utcai garázssoron több alkalommal próbálkoztak, például május 5-ére virradóan két tárolóba törtek be. Az egyik helyről kisebb értékű szerszámokat vittek el, de így is 37 ezer forint kárt okoztak.

Nagyságrenddel nagyobb zsákmány várt rájuk a másik garázsban. Gépkocsi, csónakmotor, kajak, kenu, gumiabroncs, alufelnik. Végül nem vitték el a 310 ezer forintot érő portékát, mert megszólalt a riasztó. Olyan is előfordult, hogy a tulajdonos érte tetten őket és ezért megfutamodtak.

Sokkal jobban jártak öt nappal később, amikor május 10-ére virradóan Cserszegtomajon családi házba törtek be. Az erkélyajtó befeszítésével jutott be G. Dániel, két társa kint várakozott. A lakásban a fiatalember megtalálta a széfet, magához vette és távozott. Társaival együtt a város szélén feltörték, arany ékszereket, valamint készpénzt találtak benne, a zsákmány értéke meghaladta az 1,3 millió forintot.

Ennél is többhöz jutottak, amikor május végén Keszthelyen egy Tapolcai út családi házba törtek be. A bukóra nyitva hagyott ablakot kifeszítve sikerült bejutni a lakásba. V. Ronald és G. Dániel a hálószobában 300 ezer forintot érő ékszereket, meg egy lemezkazettát találtak, amiket magukhoz vettek és távoztak. Mint kiderült, a kazettában közel tízmillió forint és 825 ezer forint értékű ékszer lapult. Ez feledtette velük, hogy pár nappal korábban kerékpárlopás közben megzavarták őket és menekülniük kellett.

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a három férfi ellen több rendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!