Hírek

2017.08.21. 14:14

Sorozatban törtek be ingatlanokba több zalai településen is

Zalaegerszeg - Balatonhoz közeli településeken tört fel házakat, illetve gépkocsikat az a négy esztergályhorváti férfi, akinek előzetes letartóztatását indítványozta a Keszthelyi Járási Ügyészség.

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által adott tájékoztatás szerint  a vagyon elleni bűncselekmények miatt többször büntetett 46, 32, 31 és 29 éves férfiak ez év április végétől augusztus közepéig számos alkalommal törtek be ingatlanokba a nyílászárók befeszítésével, vagy éppen a nyitva felejtett ajtón át surrantak be, és vitték magukkal a könnyen mozdítható értékeket: pénzt, bankkártyát, ékszereket. Több esetben parkoló gépkocsi ablakát zúzták be, hogy a zsákmányhoz hozzáférjenek. Megfordultak egyebek mellett Keszthelyen, Gyenesdiáson, Marcaliban és más környékbeli településeken, s az eddigi adatok szerint a rongálásokkal együtt öt és fél millió forintot meghaladó kárt okoztak.

Az egerszegi járásbíróság nyomozási bírája hétfőn elrendelte három férfi előzetes letartóztatását, egyre pedig lakhelyelhagyási tilalmat szabott ki egyebek mellett a bűnismétlés veszélye miatt, tekintettel arra is, hogy két gyanúsított ellen hasonló bűncselekmények miatt jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!