Hírek

2017.08.29. 11:58

Sportok a balatoni strandokon

VONYARCVASHEGY - A Balaton legsportosabb települése Ábrahámhegy lett - ez is kiderült a Mozdulj, Balaton! zárórendezvényén, melyet szombaton - már hagyományosan - Vonyarcvashegyen tartottak.

Keszey Ágnes

Idén 33 település 37 helyszíne -köztük mind a négy zalai balatoni település - csatlakozott a Mozdulj, Balaton programsorozathoz! A rendezvény 14 évvel ezelőtti elindulásakor  azt a célt tűzték ki, hogy a strandokon lehessen sportolni és mozogni, minél több helyen legyenek sportpályák. Az egész nyáron át tartó rendezvénysorozat a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében, a sportügyekért felelős államtitkárság és több önkormányzat támogatásával valósult meg: nem csak szervezett sportprogramok várták a vendégeket minden strandon minden szombaton, hanem számos strand új eszközökkel is gazdagodott, így került (a zalai helyszínek közül)Vonyarcvashegyre teqball-, Gyenesdiásra pingpongasztal.

Több sportágban mérkőztek meg a települések a szombati találkozón. Keszthely és Zánka csapata is megmérkőzött - a zalai település második helyezett lett az összesített eredmények szerint Fotó: Keszey Ágnes

-Vegyes a kép: vannak olyan strandok, ahol azt jelezték a szervezők, hogy jobb volt az előző éveknél, vannak helyszínek, ahol nem. Ehhez viszont két dolog hozzátartozik: nekünk a túl jó idő nem jó: amikor nagy a forróság, akkor nem javasolt a napra menni. Emellett a jó minőségű homokos pálya úgy átforrósodik, hogy nem nagyon lehet használni a pályákat. A vízben elhelyezett pályák pedig nem adnak annyi lehetőséget, hogy ott nagyon sokan megforduljanak. De én azt látom, hogy 20-22 ezer fő sportolt idén- értékelte az idei programsorozatot Bartsch János, a Mozdulj, Balaton főszervezője. Tőle megtudtuk azt is, hogy a tapasztalatok szerint a vendégek körében a legnépszerűbb  - nem csak idén, már évek óta- a röplabda - és a hölgyek közül is nagyon sokan kedvelik ezt a sportágat. Népszerű foci, akár 3 és 6 fős csapatok részvételével is. Ugyancsak szívesen használják a strandolók a vízi eszközöket és labdajátékokat és a vízi tornákat, aerobicot is sokan választják.

A szombati vonyarcvashegyi zárórendezvényen a Mozdulj, Balaton programsorozatban résztvevő települések csapatai mérkőztek meg egymással. A kispályás foci, strandröplabda és streetball versenyeken, az elért eredmények összesítése alapján kiderült, melyik idén a Balaton legsportosabb települése: ezt a címet az első Ábrahámhegy nyerte el, második Keszthely, a harmadik helyezett pedig Balatonlelle lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!