Hírek

2017.07.08. 16:23

Sportöltözőt avattak Csonkahegyháton a II. Csonka-Piknik keretében

Csonkahegyhát - A felújított sportöltöző átadása gazdagította szombaton a II. Csonka-Piknik programjait a göcseji településen.

Magyar Hajnalka

Mint Salamon Mária, Csonkahegyhát  polgármestere elmondta, a több mint negyven éves sportöltöző felújítására pályázaton sikerült elnyerniük 14,9 millió forintot, amit 2,6 millióval egészített ki az önkormányzat. A nagylengyeli kivitelező cég tavaly ősszel látott munkához, s május végére el is készült a felújítás dandárja.

A munka kiterjedt a régi sportöltöző külső-belső felújítására, a teljes elektromos és vízhálózat rekonstrukciójára, hőszigetelő nyílászárók beépítésére, valamint az épület akadálymentesítésére. Mindemellett térkő burkolatot kapott az előtetős terasz, továbbá megépült egy 200 négyzetméteres aszfaltos pálya kosárpalánkkal és röplabda hálóval.

Salamon Mária és Vigh László a felújított sportöltöző taktikai táblájánál

- A felújítás annál is inkább örvendetes, mivel Csonkahegyhátnak remek focicsapata van - tette hozzá Salamon Mária. - Hat éve alakult ujjá a sportegyesületünk, a csapat azóta részt is vesz a területi bajnokságban, s már négy alkalommal sikerült dobogós helyen végezniük. Büszkék vagyunk rájuk...

- Mindig jó érzéssel tölt el, ha egy kistelepülés sportfejlesztésbe kezd, hiszen egy ilyen objektum nem csak a focisták céljait szolgálja, hanem találkozási hely is egyben - kapcsolódott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, a létesítmény felavatója. - Ma már sajnos nincsenek grundok, ahol spontán összeverődhetnének a gyerekek, fiatalok, ám ha megteremtjük a méltó feltételeket a közös mozgáshoz, együttléthez, az minden generáció számára inspiráló. A sportnak is kell egy 21. századi "szentély",  ami sokat tehet hozzá a település élővé tételéhez.

Az avatást követően a faluvédő egyesület szervezésében parasztolimpián mérkőzhettek meg a helybéli csapatok, majd egyéb gasztronómiai és szórakoztató programok teljesítették ki a falunapot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!